Műszaki Tudományos Szekciót tartottak Győrben

Április 24-én véget ért a 35. OTDK Műszaki Tudományos Szekció háromnapos versenye is.

A Széchenyi István Egyetemen, a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar, az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar és az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar szervezésében online formában valósult meg a szekció.

A fejlődés motorja az a szellemiség, melyet Győr város polgárai, a régió gazdaságának meghatározó szereplői és a győri felsőoktatás képvisel: az együttműködés, egymás tisztelete, a társadalmi és gazdasági felelősség-vállalás. Ezt a szellemiséget jelenítjük meg, közvetítjük a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Műszaki Tudományi Szekciója előkészítése, rendezése során is

- fogalmazta meg Prof. Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora.

Négy tagozatban többek között olyan témákban mutathatták be tudományos előadásaikat a hallgatók, mint az additív technológiák, autonóm járművek, ivóvízellátás és szennyvízkezelés. Ebben az évben 51 középiskolás szerzett lehetőséget az OTDK-n való megmérettetésre. Ebből az OTDK Műszaki Tudományi Szekcióban a középiskolás résztvevők száma 12 fő volt.

Az előadások kivonatából elkészült a rezümékötet is. Az állandó online kiállításokkal, zenei műsorokkal, sport és szabadidős programokkal, kvízzel és professzionális beszélgetéssel is várták a résztvevő hallgatókat és érdeklődőket a szervezők. Az eredményhirdetésre az utolsó napon a záróünnepség keretei között került sor.

Tarts az UniLife-al és értesülj te is a 35. OTDK szekcióiról!