175 előadás, 19 tagozat, 2 nap az NKE-n

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara rendezte a 35. OTDK Had- és Rendészettudományi Szekcióját április 19. és 23. között.

Az online formában megtartott eseményen 19 tagozatban összesen 7 felsőoktatási intézmény 14 karának hallgatója 182 pályamunkával jelentkezett. Kiberbiztonság tagozat, Katasztrófavédelmi műveleti tagozat, Iparbiztonság tagozat, Haditechnika, haderőfejlesztés tagozat, csak néhányat említve a legérdekesebb témák közül, melyekre színvonalas kutatásokkal készültek a hallgatók.

Meggyőződésünk, hogy Egyetemünk, rendező intézményként méltó folytatója lesz a több évtizedes múlttal bíró, magas színvonalú tudományos diákköri hagyományoknak. A Karon mindig is kiemelten fontos szerepet játszott a tehetséggondozás, ennek megfelelően célul tűztük ki egy olyan színtér kialakítását, ahol a tehetséges hallgatóknak lehetőségük nyílik megszerezni az első tudományos élményeiket egy támogató, serkentő légkörben

- nyilatkozta még a konferencia előtt a Had- és Rendészettudományi Szekciót rendező kar dékánja, Dr. Pohl Árpád dandártábornok.

Fakultatív programként az érdeklődők többek között részt vehettek online kerekasztal beszélgetésen, virtuális campus látogatáson és több online vetélkedőn is, mint a honfoglaló, kiberbiztonsági tudatosság online vetélkedő vagy Had- és Rendészettudományi online vetélkedő.

Április 23-án ünnepélyes keretek között kihirdették a tagozatok első három helyezettjét és a különdíjakat is átadták virtuálisan. A 35. OTDK Had- és Rendészettudományi Szekciója az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közreműködésével a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból valósult meg, többek között a Honvédelmi Minisztérium, Országos Rendőr-főkapitányság és Magyar Honvédség Parancsnoksága támogatásával.

Az OTDK megmérettetések lassan a végéhez közelednek, te se maradj le az utolsó szekciókról, az unilife.hu-n minden korábbi konferenciát megtalálsz.