Májusban véget ér a 35.OTDK

Az utolsó OTDK szekciók megtartására is hamarosan sor kerül, amivel két évre ismét véget ér az egyetemisták legnagyobb országos tudományos megmérettetése. A Biológia Szekciót 2021-ben a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem és a Kolozsvári Magyar Diákszövetség szervezte meg május 3-6. között.

Az egyik legnépszerűbb tagozat a mikrobiológia volt 30 tudományos előadással és a molekuláris és sejtbiológia tagozat, ahová összesen 23 dolgozatot neveztek, de hasonló népszerűségnek örvendett a neurobiológiai tagozat is. Az online előadás és technikai nehézségek megoldása érdekében egy héttel a megmérettetés előtt, prezentáció-technika előadással segítették a felkészülést a szervezők.

Az egyik legnépszerűbb tagozat a mikrobiológia volt
Az egyik legnépszerűbb tagozat a mikrobiológia voltFotó / Shuttertsock

A konferencia szakmai előadásai mellett a kikapcsolódás elengedhetetlen. Ennek jegyében több előzetes játékra is hívták a résztvevőket, mint a Plogging Futás és Running Challenge. A tagozati előadások előtt a kolozsvári Botanikus Kertben egy vezetett tornagyakorlatokból álló reggeli tornát tartottak, amit online követhettek a résztvevők. Ezután jött a közös reggeli készítése. Az előre megadott alapanyagokból egy séf/szakács vezetésével együtt készítették el a különböző finomságokat. Ezen kívül még slam poetry, Kolozsvár nevezetességeinek virtuális bemutatása, KMK zöld építészet szerepelt a fakultatív programok között.

Több előzetes játékra is hívták a résztvevőket
Több előzetes játékra is hívták a résztvevőketFotó / Shutterstock

A széleskörű kísérőprogramok mellett természetesen a hallgatók tudományos előadásaié volt a főszerep. Május 6-án ünnepélyes online eredményhirdetés keretei között pedig megszületett a tagozatonkénti első három helyezett és a különdíjasok listája is.

A 35.OTDK utolsó szekciójának, a kémiai és vegyiparinak május 17-19. között ad otthont az ELTE TTK Kémiai Intézete. Te se maradj le az utolsó szekció alakulásáról és kövesd az UniLife-ot!