Járványhelyzet pozitív szemüvegen keresztül - Szavazz te is!

A PTE által kiírt pályázaton több mint kétszáz fotó mutatja meg a járványhelyzet pozitív élményeit. Május végéig lehet szavazni a legjobbakra.

A jelenlegi helyzetben nem könnyű meglátni a pozitívumot, de nem is lehetetlen. Erre vállalkozott a Pécsi Tudományegyetem, mikor március folyamán kiírta a PosiTiVe – Neked mi jót adott a járványhelyzet? elnevezésű fotópályázatot. Az egyetem közleménye szerint a pályázat azokra a pillanatokra, eseményekre kívánja felhívni a figyelmet, melyek a megpróbáltatásokkal teli időszak ellenére akár rövid távú, akár maradandó pozitív változást jelentenek a hétköznapokban.

A pályázatra a magyarországi középiskolák és felsőoktatási intézmények mellett francia, indiai, román és török társegyetemekről is érkeztek fotók. Ezeket az egyetemhez kötődő neves fotográfusokból, fotóművészekből álló szakmai zsűri bírálta el, akik ötven pályaművet választottak ki, melyeket május 10. és május 31. között közönségszavazásra bocsátanak. A közönségszavazás nyertese különdíjban részesül majd.

A képeket az Instagramon tudod megtekinteni, és szavazni is itt lehet rájuk.

forrás: MTI