E-felvételi: ezekre mindenképpen figyelj július 8-ig!

Érdemes alaposan átnézni az felvételi jelentkezést az e-ügyintézési időszakban, ugyanis ezen is múlhat a felvételi sikeressége.

Az e-ügyintézés időszakában, ami április 19-től egészen július 8-ig tart, a személyes adatok ellenőrzése és az egyszeri sorrendmódosítás lehetősége mellett a még fel nem töltött, kötelező dokumentumok pótlására is alkalom nyílik.

Ha a felvételi jelentkezések feldolgozása során kiderül, hogy egy felvételiző jelentkezése során valamilyen hiány áll fenn, az Oktatási Hivatal június 24-ig hiánypótlási felszólítást küld az illetőnek. Ez minden típusú képzésre való jelentkezés esetén fennáll akkor, ha a jelentkező elfelejtette hitelesíteni a jelentkezését az Ügyfélkapun keresztül.

Mindemellett hiánypótlási felszólítás érkezik azok számára, akik alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeztek, és a következők hiányoznak a felvételi jelentkezésből:

  • a középiskolai bizonyítvány azon oldalai, amelyek szükségesek a tanulmányi pontok számításához (ha a jelentkező jelezte az E-felvételiben, hogy szeretne tanulmányi pontot számíttatni),
  • 2006. január 1. előtt kibocsátott érettségi bizonyítvány,
  • 2006. január 1. után kibocsátott érettségi bizonyítvány (a felvételi eljárás évében érettségizők kivételével), ha a Hivatal nem tud adatot beszerezni a közhiteles nyilvántartásból,
  • 2003. január 1. előtt szerzett államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvány, ha a jelentkező megadta a nyelvvizsga adatait a rendszerben,
  • ha a jelentkező rögzítette a 2003. január 1. után szerzett nyelvvizsga-bizonyítványát, de arról a nyelvvizsgák nyelvvizsga-anyakönyveinek nyilvántartása nem tartalmaz adatot, vagy nem a jelentkező által megadott adatokat tartalmazza.

A hiánypótlás szükségessége esetén az Oktatási Hivatal minden esetben küld hiánypótlási felszólítást, így nem kell aggódni azon dokumentumok esetén, melyek feltöltése rendben megtörtént, vagy amelyek feltöltésére egyáltalán nincs szükség.

forrás: felvi.hu