Az ELTE szervezi az utolsó OTDK szekciót

Május 17-19. között a Kémiai és Vegyipari Szekcióval véget ér a 35. OTDK. Az ELTE TTK Kémiai intézete az online térben ad otthont az eseménynek.

Az ELTE Kémiai Intézete már a rendezvény előtt izgalmas vetélkedővel várta a középiskolás diákokat. „A kémiás véleményvezér" nevezetű vetélkedőre középiskolás diákok egyénileg vagy csoportosan nevezhettek olyan rövid (2-5 perces) videóval, amelyben saját korosztályuk számára meggyőzően érvelnek a kémia haszna és szépsége mellett. Az értékes nyeremények mellett az online konferencián bemutatásra kerültek a legjobbak.

A diákok saját korosztályuk számára meggyőzően érvelhettek a kémia haszna és szépsége mellett.
A diákok saját korosztályuk számára meggyőzően érvelhettek a kémia haszna és szépsége mellett.Fotó / 123RF


A szekciót több tagozatra bontották, amelyben olyan fontos témákról kutattak a hallgatók, mint a potenciális antivirális oltóanyag fejlesztése vírus burokfehérje és flagellin fuzionálásával,vagy a COVID-19 járványügyi intézkedések hatása Budapest levegőminőségére.
Az első két nap zárásaként pódiumbeszélgetésre érkezett az Amerikai Kémiai Társaság elnöke, Angela Wilson és a Magyar Kémiai Egyesület elnöke Sarkadi Lívia. A harmadik napon pedig Balog Ádám, a Roska Tamás pályázat kémia szekciójának nyertese tartotta meg előadását. Ezt követően a késő délutáni órákban az esemény zárása és az ünnepélyes díjátadóra került a sor.
Ezzel pedig véget ért az első online szervezésű Országos Tudományos Diákköri Konferencia több hónapos versenysorozata. Két év múlva reméljük ismét személyesen mutathatják be a hallgatók tudományos eredményeiket.