Chatbot segíti a szegedi hallgatók mindennapjait

Digitális alkalmazást fejlesztettek a Szegedi Tudományegyetemen, amely a hallgatók mindennapjainak megszervezésében áll rendelkezésükre.

Az új alkalmazás a felsőoktatásban minden fontos információt tartalmazóNeptun rendszerreépül, így olyan információk érhetők el benne, mint például az oktató és a tanterem neve, külön térképnézettel és útvonaltervezővel segítve az eltévedésre hajlamosabb hallgatókat.

Az alkalmazás használatához nem szükséges külön applikáció letöltése, elég egyszeri, Neptun-kódot igénylő regisztráció. Első bejelentkezés után a chatbot tudja minden felhasználó saját óra- és vizsgarendjét, amelyeket különböző színnel jelöl, a rendszeres frissítéseknek köszönhetően ráadásul meglehetősen naprakészen tájékoztat az esetleges terem- vagy időpontváltozásokkal kapcsolatban.

Az alkalmazás használatához nem szükséges külön applikáció letöltése, csupán regisztráció.
Az alkalmazás használatához nem szükséges külön applikáció letöltése, csupán regisztráció.Fotó / 123RF

Ha valaki például kíváncsi a másnapi óráira, elég a „holnap" szót beírnia, vagy ha a következő vizsga időpontját szeretné megtudni, a „következő" szóval tud keresni, és az egyetemi chatbot megválaszolja a felmerülő kérdést.

Az Órarend chatbotot a RoboRobo munkatársai fejlesztették, akik mind az SZTE egykori diákjai, a tesztelésben pedig több mint ötven szegedi hallgató vett részt.

forrás: MTI