Kettős diplomát szerezhetnek a pécsi teológus és hittanár szakos hallgatók

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola és a Leuveni Katolikus Egyetem együttműködése szeptemberben kezdődik.

Elsősorban az osztatlan teológus és hittanár hallgatóknak szól a lehetőség a kettős diploma szerzésére, de meghatározott feltételekkel a tanulmányaikat szakpárban végző hallgatók számára is elérhető a program, amennyiben néhány kiegészítő vizsgát tesznek. A két intézmény megállapodása értelmében, a remények szerint 2022-ben a diákok már egyszerre vehetik át a pécsi és a leuveni intézményben szerzett diplomájukat.

A pécsi katolikus egyházmegye szerint az együttműködésnek köszönhetően a jövőben több előadó is érkezik majd Leuvenből, így a pécsi hallgatók személyesen hallgathatják majd a világ egyik vezető teológiai fakultásának professzorait.

A leuveni egyetemet 1425-ben alapították, még teológiai kar nélkül – 1432-ben, IV. Jenő pápa bullájával indult el a teológusképzés. Így a Leuveni Katolikus Egyetem teológiai kara egyike a világ legrégebb óta működő teológiai fakultásainak. Ma az egyetem már nem csak flamand, de angol nyelvű képzésekkel is várja a hallgatókat, így a világ több mint 70 országából folytatnak teológiai tanulmányokat Belgium szívében.

forrás: MTI