Alkalmazások, amelyek a te zsebedből sem hiányozhatnak, ha Budapesten tanulsz

Ha vidékről érkezel a fővárosba a tanulmányaid végett, elképzelhető, hogy először kicsit elveszettnek fogod magad érezni – még akkor is, ha valamelyik nagyobb vidéki városban töltötted a középiskola éveit. Hála az okoskütyüknek azonban nem kell félned, ugyanis van pár tuti applikáció, amik biztosan megkönnyítik majd az első itt töltött heteidet!

A nulladik jótanácsunk az, hogy ha esetleg kisebb mobilnetcsomagod van, mindenképpen próbálj olyanra váltani, ami nem fogy el a hónap felénél, ugyanis nincs szörnyűbb érzés, mint mikor nem tölt be a Google Térképek az éjszaka közepén egy olyan kerületben, ahol még sosem jártál – tapasztalatból mondjuk.

Minden, ami utazás...

Nyilván az utazás az elsődleges dolog, amely megijeszthet, így elsőként ehhez szeretnénk néhány jó tippet adni. Meglátásunk szerint BKK Futár nélkül lehet élni Budapesten, csak nem érdemes, ugyanis ez az okos applikáció nemcsak megtervezi az utadat, de az összes késést és egyéb fennakadást is jelzi. Így újra tudod tervezni az utadat, ha szükséges, és ebből a szempontból jóval kényelmesebb használni, mint a Google Térképeket.

Meglátásunk szerint BKK Futár nélkül lehet élni Budapesten, csak nem érdemes
Meglátásunk szerint BKK Futár nélkül lehet élni Budapesten, csak nem érdemesFotó / Shutterstock

Ha már tömegközlekedés, akkor melegen ajánljuk, hogy inkább mobilon tartsd a bérletedet, mert azt – reméljük – kisebb eséllyel hagyod el, mint egy tenyérnyi papírdarabot. Erre a célra – és még rengeteg mindenre – szuper megoldás a Simple alkalmazás, amelyben a név ellenére más bankok által kibocsájtott kártyát is tudsz regisztrálni.

Ha esetleg kerékpárral vágnál neki, a BikeCitizens segíthet útvonalat tervezni, míg ha olyan helyzetbe kerülnél, hogy taxira van szükséged, a Boltot ajánljuk.

BikeCitizens segíthet útvonalat tervezni
BikeCitizens segíthet útvonalat tervezniFotó / Shutterstock

...és minden, ami nem

Ha hirtelen kell gyógyszerért rohanni, a Patikus jól fog jönni (ami sajnos csak iOS-re elérhető), ugyanis az összes közeledben levő gyógyszertárat jelzi a nyitvatartási idővel együtt. Olyan szituációt is el tudunk képzelni, amikor a nem túl hízelgő, ám annál beszédesebb nevű Budipestre lenne szükséged, amely pedig a nyilvános mosdókat jelzi a térképen.

Ha egy nagy sétát szeretnél tenni, a Budapest City Guide-ot ajánljuk, amely bár angol nyelvű, könnyen kezelhető, és kis túlzással minden épületről van valami érdekes sztorija, ráadásul jegyeket is lehet vásárolni egyes múzeumokba, tárlatokra általa. Ha megszomjaztál, és nem vagy a PET-palackos vizek híve, akkor a Vízlelőhely segít, hogy újratölthesd a kulacsod.

Fotó / Shutterstock

Utolsó ajánlatként pedig a – természetesen fővároson kívül is használható – Geocachinget szeretnénk feldobni, ugyanis nem tudnánk ennél menőbb szabadidős programot elképzelni, ami ötvözi a kincskeresést és a város megismerését.