Most már hivatalos: megalakult a Tokaj-Hegyalja Egyetem

Sárospatakon megalakult az új egyetem, mely augusztusban nyitja majd meg kapuit hivatalosan.

A Tokaj-Hegyalja Egyetem a korábbi Eszerházy Károly Egyetem sárospataki campusán elérhető szakokat viszi majd tovább, emellett pedig több új képzés is indul majd.

Stumpf István, a felsőoktatási modellváltás koordinálásáért felelős kormánybiztos Sárospatakon, az egyetem leendő épületében tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az intézmény a nevével üzeni a borvidék 27 településének, hogy ez egy olyan intellektuális beruházás, amely nagyon régen nem érkezett ebbe a térségbe. Azt is elmondta, hogy mindennek ellenére nehéz dolguk lesz, hiszen a térségben a közép- és felsőfokú oktatásnak több évszázados hagyománya van, az egyetem pedig egy újszerű beruházásként indul majd el augusztusban.

A Tokaj-Hegyalja Egyetem a korábbi Eszerházy Károly Egyetem sárospataki campusán elérhető szakokat viszi majd tovább.
A Tokaj-Hegyalja Egyetem a korábbi Eszerházy Károly Egyetem sárospataki campusán elérhető szakokat viszi majd tovább.Fotó / 123RF

 A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál, a boon.hu tudósítójának azt is elárulta a kormánybiztos, hogy az oktatás mellett infrastrukturális fejlesztéseket is terveznek, így például több felújítást a jelenlegi campuson, de tervben van egy újabb campus megépítése a szomszédos telken. Stumpf azt is megemlítette, hogy szoros együttműködést terveznek a tarcali szőlészeti és borászati kutatóintézettel.