Tulajdonost váltott a Budapesti Metropolitan Egyetem

Az egyetem új tulajdonosa a Közép-Európa Alfa Vagyonkezelő Kft., így az intézmény hazai kézbe kerül.

Az új tulajdonos célja, hogy befektetési stratégiájának megfelelően elősegítse az intézmény további fejlődését, és nemzetközi jelentőségű felsőoktatási intézménnyé tegye az egyetemet - olvasható a METU honlapján.

Az egyetem korábbi tulajdonosa a varsói székhelyű CEE Equity Partners volt, amely nemzetközi tenderen értékesítette az intézményt. Nemzetközi versenytárgyaláson több ajánlattevő közül választották ki Közép-Európa Alfa Vagyonkezelő Kft.-t, így született meg a megállapodás.

A Budapesti Metropolitan Egyetem jelenleg Magyarország legnagyobb magánegyeteme, amely a kommunikáció, az üzlet, a turizmus és a művészet területéről kínál alap-, mester- és felsőoktatási szakképzéseket, valamint szakirányú továbbképzéseket. Jogelődje a 2000-ben alakult Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, ami 2016-ben nyerte el az egyetemi rangot, azóta pedig hivatalosan Budapesti Metropolitan Egyetem, röviden METU néven működik.

„Az egyetem eddigi sikere, üzleti eredményei egyértelműen bizonyítják, hogy a Metropolitan jó úton jár, hiszen a hallgatók nagyra értékelik az intézmény képzéseit és komoly munkaerőpiaci potenciált látnak a METU-s diplomákban" - nyilatkozott a tulajdonosváltás kapcsán dr. Tóth Ágnes, a Metropolitan elnök-vezérigazgatója.

forrás: metropolitan.hu