Ismét lehet tartani diplomaosztókat!

Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettesének legfrissebb facebook bejegyzése alapján idén már ismét meg lehet tartani a diplomaosztó ünnepségeket, így közel 50 ezer végzős hallgató ünnepelheti méltón tanulmányai lezárását. Mutatjuk a részleteket!

A miniszterhelyettes kiemelte, az elmúlt időszak megterhelő volt a fiatalok számára is, hiszen a koronavírus-járvány miatt főként digitálisan zajlott az oktatás. A hatékony védekezés érdekében kevesebbet találkozhattak barátaikkal, és a szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeik is korlátozottak voltak.

A miniszterhelyettes arra kéri a fiatalokat, hogy aki teheti, oltassa be magát.Fotó / 123RF

Azonban a beoltottak száma már az ötmilliót is meghaladta, ami azt jelenti, hogy a magyarok több, mint fele már védett. Európában második legmagasabb átoltottságnak köszönhetően megkezdődött a veszélyhelyzeti intézkedések fokozatos feloldása, kinyithattak az éttermek, uszodák, szórakozóhelyek, a járványügyi előírások szerint nagyobb rendezvények is megtarthatók. Schanda Tamás örömmel jelentette be, hogy ezzel párhuzamosan a diplomaátadó ünnepségeket is megtarthatják, de a rendezvények szervezőinek be kell tartaniuk és tartatniuk az aktuálisan hatályos járványügyi intézkedéseket. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese arra kéri a fiatalokat, hogy aki teheti oltassa be magát, hogy még szabadabban élvezhessék a nyári vakációt.

Forrás: Schanda Tamás facebook oldala