Együttműködik a MATE és a Magyar Közút

A megállapodás célja, hogy az egyetem képzései még inkább gyakorlatorientáltak legyenek.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közös tevékenységének keretén belül az utóbbi többek között gyakorlati képzéssel és ösztöndíj-lehetőségekkel segíti elő az egyetem fejlődését.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított a szakmai utánpótlás biztosítására, és ennek érdekében a gyakorlatorientált duális képzésre. Ebből kifolyólag számos felsőoktatási intézménnyel kötöttek együttműködési megállapodást, melyek közé legújabbként csatlakozik a MATE. Az újonnan megalakult és új rektor irányítása alá került egyetem és a Magyar Közút 2021. június 2-án, ünnepélyes keretek között kötötte meg az együttműködési megállapodást.

Az együttműködés keretén belül a következőkre számíthatnak a jövőben a MATE hallgatói:

  • ösztöndíj-lehetőségek,
  • szakmai gyakorlat biztosítása,
  • kutatás-fejlesztési-innovációs projektekben való részvétel,
  • szakdolgozatok elkészítéséhez nyújtott segítség vállalati oldalról.
A megállapodás célja, hogy az egyetem képzései még inkább gyakorlatorientáltak legyenek
A megállapodás célja, hogy az egyetem képzései még inkább gyakorlatorientáltak legyenekFotó / Shutterstock

Az Egyetem közleménye szerint az együttműködés fontos előnye, hogy a fiatal szakemberek így könnyebben találhatnak majd a végzettségüknek megfelelő munkahelyet. Emellett az intézmény az figyelemmel kísérheti a munkaerőpiaci igényeket is, amelyekre alapozva kialakíthatja és módosíthatja képzéseit, hogy a hallgatók valódi, munkaerőpiacon hasznos és naprakész tudással kapják kézhez diplomájukat.

Mindemellett az egyetem szerepet vállal a Magyar Közút foglalkoztatottjainak szakmai továbbképzésében, és azt is lehetővé teszi a vállalat számára, hogy tevékenységét naprakész tudományos ismeretekre támaszkodva lássa el.

Az egyetem 2021. február 1-jén elindult azon a fejlődési úton, melynek során egy nemzetközileg is versenyképes, kimagasló teljesítményű felsőoktatási intézménnyé válhat.
Az elmúlt több mint 100 nap első eredményei már kézzelfoghatóak, melyeket Dr. Csányi Sándor, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke és Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora ismertetnek.