Lezárul a Corvinus és az MNB együttműködése

A hat évig tartó, sikeres együttműködés megszűnése ellenére az MNB-érintettségű képzések zavartalanul működnek tovább.

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank 2021. június 31-vel hivatalosan is lezárja a 2015 óta tartó együttműködését, amely során a megállapodás szerint sem az oktatási portfólióit, sem a diákokat, sem az oktatókat nem éri semmilyen hátrány.

Korábban az együttműködés olyan gazdaságtudományi szakokat érintett, mint a közgazdasági elemző, a regionális és környezetgazdaságtan mesterszakot magyar és angol nyelven, a geopolitika és fenntartható fejlődés doktori programot, valamint a Fudan-Corvinus Double Degree MBA-t, amelyek megújításához és fejlesztéséhez az MNB szakmai és pénzügyi támogatással is hozzájárult, valamint támogatásukkal több ösztöndíj lehetőség is a hallgatók rendelkezésére állt.

A hat évig tartó, sikeres együttműködés megszűnése ellenére az MNB-érintettségű képzések zavartalanul működnek tovább.
A hat évig tartó, sikeres együttműködés megszűnése ellenére az MNB-érintettségű képzések zavartalanul működnek tovább.Fotó / Mediaworks

Ezen képzések zavartalan működését a jövőben a Corvinus Egyetem önállóan biztosítja majd, amelyek immár megújult formában, változatlan tantervvel és tartalommal folytatódnak majd. Emellett az MBN nyújtotta ösztöndíjak közül az országosan elérhető MNB Kiválósági Ösztöndíjra továbbra is pályázhatnak Corvinusos hallgatók.

forrás: uni-corvinus.hu