A karantén örömei: Itt vannak a PTE fotópályázatának nyertesei!

A koronavírus-járvány pozitív hozadékait bemutató fotók közül egy török egyetemi hallgató vitte el a közönségszavazás fődíját.

Korábban már beszámoltunk a Pécsi Tudományegyetem izgalmas kezdeményezéséről, amely egy fotópályázat segítségével hivatott bemutatni, milyen örömteli, pozitív pillanatok kapcsolódnak a koronavírus-járvány egyébként igen nehéz időszakához. A „PosiTivE - „Neked mi jót adott a megváltozott élethelyzet?" elnevezésű pályázat közönségszavazása május 31-én zárult.

Rabb Laura képe, amely 3. helyezett lett. A kép címe: Én magam, a boldogságom.
Rabb Laura képe, amely 3. helyezett lett. A kép címe: Én magam, a boldogságom.Fotó / PTE

A műveket első körben az egyetem rektora és egy fotóművészekből álló szakmai zsűri értékelte ki, majd felállították az általuk legjobbnak tartott fotók sorrendjét, 50 képet pedig közönségszavazásra bocsátottak. A fotópályázatra külföldi társegyetemek hallgatói is nevezhettek, így a magyar középiskolásokon és egyetemistákon kívül török és indiai hallgatók is megtalálhatóak a győztesek között.

A középiskolai és az egyetemi kategória, valamint a közönségszavazás győztes fotóit a Pécsi Tudományegyetem honlapján tudod megtekinteni.

forrás: univpecs.com