Sorozatajánló: Loki

Az utóbbi évek trendjeit elnézve kijelenthetjük, az emberek egyszerűen nem tudnak betelni a szuperhősökkel. A Disney ezzel teljesen tisztában van, és amíg a kassza bővülésével jár, nincs is vele különösebb bajuk.

Újra az élők köztA Marvel univerzum Lokija már többször kilehelte lelkét, az alkotók azonban mindig megtalálták a módját, miképpen hozhatják vissza a trükkös ámokfutót a képernyőre. Mondanánk, hogy a rajongók és a karakter iránti szívjóságból cselekednek így, de ismerve a Disneyt ez csak egy sokadik indok. Loki az MCUegyik legnépszerűbb karakterea Bosszúálló filmek és a Thor: Ragnarök óta. Minél több Loki van, annál több Lokis merchandise kerül a polcokra, ilyen egyszerű. Azt viszont a világért sem gondoltuk volna, hogy a nagyvászon helyett elsőként otthonainkba tér vissza. Az előrejelzések szerint pedignem akármilyen nézettségetfog produkálni.

A Loki a Marvel harmadik sorozataként június 11-én debütál a Disney+ csatornán.
A Loki a Marvel harmadik sorozataként június 11-én debütál a Disney+ csatornán.Fotó / Disney

 Betekintés a multiverzumba

A Bosszúállók záróakkordjának első részében mindenki elszörnyedt, mikor a film első perceiben Thanos végzett Lokival. A rendezők és a karaktert megformáló Tom Hiddleston is azt nyilatkozta, hogy Loki végérvényesen meghalt, ugyanakkor elhúzták az orrunk előtt a mézesmadzagot. Bejelentettek egy készülő sorozatot, amiről a történtek fényében mindenki azt hitte, hogy egyfajta előzmény lesz. Természetesen átverés áldozatai lettünk. A Végjáték időutazós, alternatív idősíkok között ugráló multiverzumos történetszála nemcsak hogy visszahozta Lokit, de még az egyik végtelen követ is kezébe adta...

A Thor filmek kedvenc karaktere új kalandra indul, ne hagyd ki!
A Thor filmek kedvenc karaktere új kalandra indul, ne hagyd ki!Fotó / Disney

Mit tudunk eddig a sorozat sztorijáról?Nem sokat, és azt se biztosra. A Sólyom és a Tél katonája, valamint a WandaVision esetében már tapasztaltuk, hogy az új Marvel sorozatok előzetesei nem rántják le a leplet a cselekmény fordulatairól. Fontos leszögezni, hogy egy olyan Lokival lesz dolgunk, aki az első Bosszúálló film New York-i csatája után nyúlcipőt húzott,tehát minden jellemfejlődés, ami azóta érte a kukában landol. Főszereplőnk az idősíkokat őrző Time Variance Authority szervezet csapdájába esik, akik múltbéli tettei jóvátételére kényszerítik. Kevin Feigi nyilatkozatából mindenesetre annyi kiderült, a multiverzum soha vissza nem térő lehetőséget kínál arra, hogy eljátszadozzanak egyazon karakter többféle verziójával. Egy szó sem esett arról, hogy kizárólag Loki esetében számíthatunk kisebb-nagyobb újragondolásra. A változásra egyébként külön hangsúlyt fektetnek, amit már a címben ugráló betűk esetében is láthattunk. Mindez Loki, az alakváltó lényegét szimbolizálja. Sosem tudhatjuk biztosra, hogy éppen jó-e vagy rossz, megbízhatunk-e benne vagy sem? Talán még maga sem ismeri a választ. Feigi egyébként „bűnügyi thrillerként" jellemezte a sorozatot, jelentsen ez bármit.

A Loki a Marvel harmadik sorozataként június 11-én debütál a Disney+ csatornán. Az eddigi két produkciót látva nem igen lesz okunk panaszra, bár a csínytevés istene bőven tele van meglepetéssel...