Együttműködik az Eszterházy Károly Egyetem és az Állami Számvevőszék

Az együttműködés célja a pénzügyi tudatosság fejlesztése az Egyetemen.

Május 27-én írta alá az egri Eszterházy Károly Egyetem rektora és az Állami Számvevőszék elnöke azt az együttműködési megállapodást, amelynek célja a pénzügyi kultúra fejlesztése és a pénzügyi tudatosság társadalmi szintű megalapozása. Az aláíró felek elkötelezték magukat, hogy együttműködnek a pénzügyi kultúra fejlesztése céljából az oktatás, szakképzés, tudományos kutatás és szakértői tevékenység területein.

„Az Eszterházy Károly Egyetem, és különösen a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar kollégái nagyon sokat tesznek azért, hogy növeljék az Egyetem szerepvállalását a pénzügyi kultúra formálásában. Ezért is van különös jelentősége annak, hogy a megállapodás aláírásával ezt a munkát a jövőben olyan partnerrel folytathatja az intézmény, mint az Állami Számvevőszék" - idézi az Egyetem honlapja Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektort.

Az együttműködési megállapodás értelmében később lehetőség lesz oktatási és képzési programok indítására és fejlesztésére.Fotó / Eszterházy Károly Egyetem

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke kiemelte, hogy az ÁSZ jelentős erőfeszítéseket tesz a lakosság pénzügyi ismereteinek bővítése érdekében, melyben fontos mércét jelentenek a felsőoktatási intézmények. Így az egyetemek az ÁSZ fontos partnereinek számítanak a pénzügyi tudatosság mérésében, fejlesztésében, melyek közé tartozik mostantól az egri Eszterházy Károly Egyetem is.
Az együttműködési megállapodás értelmében később lehetőség lesz oktatási és képzési programok indítására és fejlesztésére.
forrás: uni-eszterhazy.hu