Megalakul az ELTE kilencedik kara

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gazdálkodástudományi Intézete 2021. augusztus 1-től karként működik tovább.

Az Egyetem Szenátusa és 8 kara május 31-én egyhangú határozattal döntött a Gazdaságtudományi Kar (GTK) megalakulásáról - olvasható az ELTE honlapján. A Gazdálkodástudományi Intézet 2017-ben jött létre, megalakulásakor az ELTE-s hallgatók csupán 1 százaléka tanult gazdaságtudományi területen, 2021-re ez az arány elérte a 15 százalékot. Így az ELTE rövid idő alatt az egyik legfontosabb gazdálkodástudományi műhely lett.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gazdálkodástudományi Intézete 2021. augusztus 1-től karként működik tovább.
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gazdálkodástudományi Intézete 2021. augusztus 1-től karként működik tovább.Fotó / Mediaworks

Valójában már a GTK elődjének tekinthető GTI-t is egyetemi karként tartották számon országosan, így az ELTE-GTK már megalakulásakor is az ország mintegy 150 egyetemi kara közül a tíz legnagyobb közé tartozik, emellett az egyik legnagyobb mesterképzési központ az országban.

A kilencedik kar megalakulása mellett más fontos újdonságokra is számíthatunk az ELTE-n: az egyetem hivatalosan is bejelentette arculatváltását, amely már honlapjukon is látható. Az Egyetem új arculata a világ vezető egyetemeinek stílusából merít, hangsúlyozva ezzel nemzetköziségét.

forrás: elte.hu