8 dolog, amit csak azok érthetnek, akik a pandémia alatt voltak egyetemisták

Egyetemistának lenni nem könnyű, mondhatni egy kihívásokkal és változásokkal teli időszak – de mi van akkor, ha egy világjárvány fenekestül felforgatja az amúgy normálisan startoló éveket a felsőoktatásban? Olvass tovább, és nézd meg, mi mindent hozott magával a járványhelyzet!

Aki 2020-ban egyetemista volt, vagy netalántán akkor vált azzá, annak merőben meghatározta az életét a pandémia, hiszen a teljes oktatás online felületekre tért át. Ennek megvoltak (és vannak) a sajátosságai – sok bosszúságot, na meg némi könnyebbséget is jelentett az egyetemistáknak. Nézzük, mik is voltak ezek!

  • Amikor ráírsz egy csoporttársadra, hogy hol lesz az óra, nem arra gondolsz, hogy a kampusz mely épületének melyik termében, hanem hogy Teams-en, vagy Zoom-on.
  • A reggeli kapkodás, készülődés és metrózás helyett öt perccel az első órád előtt kelsz fel, majd a három melegítőszetted közül felkapod az egyiket – néha pedig ezzel sem töröd magad, csupán az éjjeliszekrényedre teszed a laptopod, majd alszol tovább.
A reggeli kapkodás, készülődés és metrózás helyett öt perccel az első órád előtt kelsz fel-
A reggeli kapkodás, készülődés és metrózás helyett öt perccel az első órád előtt kelsz fel-Forrás / 12RF
  • Minden órán kikapcsolt kamerával és mikrofonnal ülsz, és a telefonod görgeted, majd néha idegesen felpillantasz, hogy még mindig ki vannak-e kapcsolva, vagy neadjisten mindenki hallja, ahogy TikTok videókat nézel.
  • Pontosan tudod, hogyan néz ki a csoporttársaid szobája.
  • Annyira elszoktál a napi emberi kontaktoktól, hogy az is bosszant, ha valaki bekapcsolva hagyja a mikrofonját, és mindenki hallja a házuk előtt elhaladó mentőautót.
Papírcetlis puska helyett vizsgákra Word-dokumentumot készítesz.
Papírcetlis puska helyett vizsgákra Word-dokumentumot készítesz.Forrás / 123RF
  • Papírcetlis puska helyett vizsgákra Word-dokumentumot készítesz.
  • Az órák vége nem egy suli utáni fröccsöt, vagy kávét, hanem a laptopod lecsukását jelenti.
  • Az egyetemi bulikat csak hírből ismered – csak abban reménykedhetsz, hogy talán a következő félévben már nem csak a Messenger csoportokban fogjátok egymást viszont látni a csoporttársaiddal, és talán a diplomádat már nem e-mailben kapod meg.