Nézd a világot ösztöndíjas szemmel a Campus Mundin keresztül

A Campus Mundi ösztöndíjakkal számos lehetőség vár rád, hogy tovább bővítsd szakmai tudásod, szakmai kapcsolataidat és élményeidet. Nézzük, milyen lehetőségek közül válogathatsz!

Válassz tudatosan!

Gondolnod végig alaposan, hogy miért és hol szeretnél a jövődet megalapozó tapasztalatokkal gazdagodni!

Szakmai gyakorlati hely keresésekor jó kiindulópont lehet az egyes országok és régiók húzó ágazatainak feltérképezése. Szűkítsd le a célországokat aszerint, hogy kik a legjobbak a számodra fontos területen! Érdekel a fenntartható fejlődés? Szeretsz új megoldásokon agyalni? Keress olyan országokat, ahol számodra szimpatikus értékrendszert vagy hozzáállást ismerhetsz meg közelebbről!

Campus Mundival Európán kívüli országokba is van lehetőség pályázni. Ázsia több olyan országába is eljuthatsz, ahol a fejlődés zálogát a felsőoktatás fejlesztésében látják, így modern és gyakorlatias tudást szerezhetsz akár egy kínai, orosz vagy szingapúri egyetemen is.

Nézd a világot ösztöndíjas szemmel!

Választhatod a megújuló energia európai úttörőjét Ausztriát, vagy a pár óra vonatútra található Szlovéniát, ahol a minőségi oktatás mellé rengeteg diákkedvezmény is jár! A közelben maradva Lengyelország világvárosaiban is nemzetközi tapasztalatokat szerezhetsz, Csehországban pedig a játékfejlesztéstől az autógyártásig sok mindent megismerhetsz.

Melegebb éghajlatra vágysz? Idén kösd össze a nyaralást a munkatapasztalat megszerzésével és menj Olaszországba vagy Spanyolországba nyári szakmai gyakorlatra!

Hollandia és Németország világszínvonalú egyetemein, rengeteg angol nyelven is elérhető képzés közül válogathatsz, vagy ismerd meg az orosz egyetemek kiemelkedő természettudományos képzéseit, illetve a rohamosan fejlődő Kína egyetemeinek világát!

További országajánlókat ide kattintva találhatsz.

A Campus Mundival az elmúlt években több száz hallgató juthatott el álmai országába.
A Campus Mundival az elmúlt években több száz hallgató juthatott el álmai országába.Fotó / 123RF

Ilyen az ösztöndíjas élet!

  • Élménybeszámolók

A Campus Mundival az elmúlt években több száz hallgató juthatott el álmai országába. Közülük sokan megosztották élményeiket, amelyekről itt olvashatsz. A hallgatók tapasztalatain alapuló országajánlókat pedig itt találod.

  • Világegyetemista blog

Ha a legfrissebb élmények érdekelnek, akkor látogass el a Világegyetemista blogra! A bejegyzések szerzői olyan egyetemisták, akik éppen Campus Mundi ösztöndíjas időszakukat töltik valamelyik külföldi országban. Kövesd hétről hétre Anna, Csaba, Dorka, Zita és Zsófi beszámolóit, és ismerd meg az ő szemükön keresztül, milyen Skóciában, Portugáliában, Belgiumban, az USA-ban, és Japánban tanulni!

  • Közösségi média

Ne maradj le! Kövesd a Campus Mundi Facebook és Instagram oldalát, ahol a legfrissebb pályázási tudnivalók mellett mindennap megosztják a legfrissebb Világegyetemista blogbejegyzést is!

A Tempus Közalapítvány YouTube csatornáján pedig volt ösztöndíjasok mesélik el, nekik mit jelentett a Campus Mundi ösztöndíjas időszak.

A járvány idején

A koronavírus okozta folyamatosan változó körülmények a külföldi mobilitási lehetőségeket is hátrányosan érinti. A Tempus Közalapítvány mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelen körülmények között is minél több egyetemi hallgató szerezhessen hasznos tapasztalatokat és életre szóló élményeket.

Részképzés esetén átmenetileg már online lehetőségek is elérhetőek virtuális vagy blended mobilitás (legalább részben fizikai) keretében. Ezáltal az itthoni biztonságos környezetből is lehetőség nyílik a világ legjobb egyetemein ösztöndíjjal tanulni.