Közeleg a sorrendmódosítás és a dokumentumok feltöltésének határideje!

A felvételire jelentkezőknek legkésőbb július 8-án éjfélig van lehetőségük, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni!

A csütörtöki határidő vonatkozik

  • egyrészről a többletpontokat igazoló dokumentumok benyújtására, illetve a jelentkezés óta még nem csatolt dokumentumok beküldésére,
  • másrészről a személyes adatok változásának bejelentésére;
  • továbbá arra, hogy egyetlen alkalommal a szakok sorrendjén módosítsanak a jelentkezők.

DokumentumokA pontszámításhoz szükséges (és a jelentkezéskor vagy azóta még nem csatolt) dokumentumokat az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában lehet feltölteni – a sikeres feltöltést követően a fájl megjelenik a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban. A jelentkezési helyek számától függetlenül elegendő mindent egy példányban feltölteni, arra azonban figyelni kell, hogy a dokumentum jól olvasható legyen, illetve tartalmaznia kell a jelentkező személyes adatait. Ugyanitt lehet ellenőrizni az egyes dokumentumok feldolgozottsági állapotát, valamint az elbírálásukat is. A dokumentumok feltöltéséről bővebben itt lehet olvasni.

Fontos tudni, hogy az alábbi dokumentumokat nem szükséges feltölteni:

  • a 2003. január 1. után szerzett államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványok,
  • a 2006. január 1. után kibocsátott érettségi bizonyítványok, tanúsítványok másolatait,
  • a 2006. február 1. után szerzett magyar felsőfokú végzettséget igazoló oklevelet, valamint
  • a magyar felsőoktatási szakképzésről és a 2006. február 1. után kibocsátott szakirányú továbbképzésről szóló oklevelet.

Ezeket az adatokat az Oktatási Hivatal átveszi a közhiteles nyilvántartásból, és folyamatosan láthatók az E-felvételiben. Ez azt jelenti, hogy az idén érettségizetteknek sem kell feltölteniük az érettségi bizonyítványukat. Erről bővebben itt lehet olvasni.

Sorrendmódosítás

A jelentkezéskor megadott képzések sorrendjének módosítása egyetlen alkalommal tehető meg; az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. Az űrlap elmentésével a módosítási kérelem automatikusan bekerül a rendszerbe, és az elbírálást követően a jelentkező már az új sorrendet fogja látni az E-felvételi felületén. A sorrendmódosítás során csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átmozgatni, új képzést már nem lehet rögzíteni. Hogy mikor érdemes sorrendet módosítani, arról itt olvashatsz bővebben.

Ne dőlj hátra addig, amíg nem vagy benne biztos, hogy minden adatot és dokumentumot feltöltöttél!Fotó / 123RF

 Személyes adatok változása

A személyes adatok változását szintén július 8-ig jelezhetik a felvételizők az E-felvételi Személyes adatok menüpontjában. Itt azok az adatok is módosíthatók a rendszerben, amelyek a jelentkezés határidőt követően változtak meg (pl. költözés miatt a lakcím, házasság miatt a név stb.). Egyes személyes adatok módosítását dokumentummal is igazolni kell (pl. a névváltozás, vagy az állampolgárság változása).

A ponthatárokat várhatóan július 22-én hirdetik ki, amelyről majd mi is folyamatosan beszámolunk Nektek, érdemes követni oldalunkat. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-értesítést is kapnak az eredményükről.

Hogy milyen ponthatárokra számíthatsz

informatika,
gazdaságtudományi,
jogi,
bölcsészettudományi,
államtudományi,
- vagy társadalomtudományi képzési területen, már korábban összeszedtük nektek, csekkold ezeket is!