Külföldi szakmai gyakorlat ősszel - Campus Mundi

A nyarat kiélveznéd még itthon, de ősszel külföldre vágynál? Akkor még nincs késő pályázni Campus Mundi szakmai gyakorlatra. De miért éri meg belevágni, hogyan található meg az ideális munkahely, és mitől lesz sikeres a pályázat? Mutatjuk!

Egy külföldi szakmai gyakorlat a kreditek teljesítésén túl számos olyan előnnyel jár, amelyeket a munka világában már pályakezdőként is kamatoztathatsz. A magabiztos nyelvtudás mellett a leendő munkaadó számára előnyösebb az olyan jelentkező, aki jól kezeli a kulturális különbségeket és új, váratlan helyzetekben is képes teljesíteni.

A Campus Mundi szakmai gyakorlat ösztöndíjnak köszönhetően a felsőoktatási hallgatók széles köre kapcsolódhat be egy szervezet vagy cég munkájába, és szerezhet értékes tapasztalatokat Európában, vagy akár Európán kívül is. Mester- és PhD-képzésben résztvevők pedig kutatási tevékenységre is pályázhatnak.

Haszon & szórakozás egyszerre

A legtöbb egyetemi képzés része a kötelező szakmai gyakorlat, amit külföldön is lehet teljesíteni. Az ott megszerzett ismeretekkel tudatosabban tervezhetjük a diplomaszerzés utáni éveinket is.

Egy prágai vagy krakkói székhelyű multinál például a megszerezhető tudás és a rengeteg élmény mellé havi 200.000 forint is jár, ami nagymértékben megkönnyítheti a kint eltöltött időszakot.

Tudj meg többet az összegekről és a pályázati felhívásról itt.

Egy külföldi szakmai gyakorlat számos olyan előnnyel jár, amelyet később jól fogsz tudni kamatoztatni a munkaerőpiacon.
Egy külföldi szakmai gyakorlat számos olyan előnnyel jár, amelyet később jól fogsz tudni kamatoztatni a munkaerőpiacon.Fotó / tka.hu

Hogyan pályázz sikeresen?

A külföldi szakmai gyakorlat esetében nem elég egy jó pályázatot benyújtani, ezt meg kell előznie egy sikeres jelentkezésnek valamely kiválasztott céghez. A Tempus Közalapítvány honlapján található cikkek a folyamat minden állomásához segítséget nyújtanak.

Az első fontos lépés a cégek vagy szervezetek felkeresése. Az ideális hely megtalálásához, ebben a cikkben megtalálhatod a legjobb adatbázisokat.

A sikeres jelentkezés után indulhat a Campus Mundi pályázat benyújtása.
A sikeres jelentkezés után indulhat a Campus Mundi pályázat benyújtása.Fotó / Shutterstock

A cégekhez történő jelentkezés, és később az ösztöndíjra pályázás egyik legfontosabb eszköze a jól felépített motivációs levél. Ha elakadnál a megírásában, akkor olvasd el, mely négy fő kérdés mentén foglalhatod össze az elképzeléseidet, és hogyan tudsz meggyőző lenni.

Sikeres jelentkezés után indulhat a Campus Mundi pályázat benyújtása. Ebben a cikkben elolvashatod a szakmai gyakorlat ösztöndíjra való pályázás menetét lépésről lépésre.

Pályázni a https://mundi.scholarship.hu/ felületén tudsz, a pályázással kapcsolatos részletes információkat pedig ide kattintva érheted el.

A Campus Mundi program hazai koordinálását a Tempus Közalapítvány végzi. Tudj meg mindent az ösztöndíjlehetőségről itt!

A teljes cikket itt olvashatod.