Pont Ott Parti 2021 - Az év eseménye az egyetemi felvételizők számára. Te ott leszel?

Már csak néhány nap maradt a felsőoktatási felvételi ponthatárok hivatalos kihirdetéséig, azaz július 22-ig. Ha te is tűkön ülve várod a nagy napot, de a telefonod bámulása helyett valami izgalmasabb programra vágysz, akkor ez a cikk neked szól!

Az évek óta megrendezésre kerülő, hivatalos felsőoktatási ponthatárváró rendezvény, vagy ismertebb nevén Pont Ott Parti célja, hogy stresszelés helyett izgalmasabbá tegye a felvételizők számára a ponthatárok kihirdetése előtti órákat. Bár a tavalyi évben sajnos a korlátozások miatt nem kerülhetett megrendezésre az esemény, a szervezők idén ismételten, több városban is várják majd a fiatalokat, hogy együtt izgulhassanak és ünnepelhessenek.

Mely városokban kerül megrendezésre az esemény?

A cikk megírásának időpontjáig három helyszínen került bejelentésre az esemény: Budapesten az ELTE Lágymányosi Campusán, valamint Győrben és Pécsett már biztosan lesz Pont Ott Parti. A rendezvényekhez kapcsolódó Facebook eseményeket a városok neveire kattintva érheted el, ahol minden hasznos információt és a várható programot is megtalálhatod.

Az egyelőre még kérdéses, hogy más vidéki városokban megrendezésre kerül-e az esemény, hiszen a korábbi években többek között Egerben, Szegeden és Miskolcon, is volt Pont Ott Parti, így nem lehetetlen, hogy jelentenek még be több vidéki rendezvényt is. Különálló ponthatárváró esemény Kecskeméten is lesz, ehhez itt találtok linket.

Fontos tudnivalók a belépésről

A Pont Ott Partikra minden városban ingyenes a belépés, azt viszont jó, ha észben tartod, hogy a bejutáshoz fel kell mutatnod a védettségi igazolványodat, vagy a szintén védettséget igazoló EESZT applikációt. Ennek hiányában, ugyanis sajnos nem vehetsz részt az eseményen.

Megéri elmenni?

Ha rövid választ akarunk adni erre a kérdésre, akkor egész egyszerűen csak annyit mondunk, hogy igen. Kicsit hosszabban kifejtve viszont, mindenképpen megéri, hiszen amellett, hogy a barátaiddal közösen izgulhattok a ponthatárok kihirdetése alatt, előtte még zenei és közösségi programokon is részt vehettek.

Ezen kívül pozitívum, hogy a kivetítőkön már azelőtt megláthatod a kihirdetett pontszámot, hogy megkapnád az SMS-t a felvételről, így biztosan az elsők között értesülhetsz az eredményről.