Legyél divatos a suliban és az egyetemen is!

A divat a fiatalok számára mindig is fontos volt – talán fontosabb, mint bármelyik másik korosztálynak. Magától értetődő tehát, hogy felmerül a kérdés, hogyan lehet az ember divatos az iskolában, vagy akár az egyetemen. Itt ugyanis általában azért uralkodnak írott vagy íratlan szabályok, amiket be kell tartani az öltözködés terén.

Forrás: ecipo.hu

Legyünk őszinték, az oktatási intézmények öltözködési szabályai nem éppen a trendi divat aktuális irányzatait figyelembe véve íródnak. Éppen ezért nagyon nehéz összehozni, hogy az ember fia/lánya jól is nézzen ki, de azért a házirendet is betartsa, illetve az íratlan öltözködési szabályokat se nagyon hágja át. Okosan variálva az egyes darabokat azonban látványos, de mégis viszonylag szolid összeállításokban járhatsz.

Alapszabály: ne rakj ki semmit!

Hát, igen, a divat meglehetősen sokrétű, de azért főként a nyári szezonban gyakori, hogy egy kicsit túl sokat mutat, hiszen a melegben mi magunk is törekszünk a minél lengébb öltözetre. Nos, ennek egy iskolában egészen biztosan nincs helye. Felejtsd el az extra rövid farmersortokat, az apró miniszoknyákat és ruhákat, a spagettipántos vagy pánt nélküli felsők sem a legjobb választások az iskolai mindennapokra, és lehetőleg a hasad se lógjon ki.

Ez nem jelenti azt, hogy tokától bokáig be kell öltözni: a combközépig érő szoknya vagy rövidnadrág már teljesen elfogadható, spagettipántok helyett pedig a zártabb, ujjatlan felsők jelenthetnek megoldást. Egy lenge egyberuha is szuper lehet, ha nem túl rövid, de nagyon divatosak például az ujjatlan, rövidnadrágos overálok is.

Forrás: ecipo.hu

Feldobhatod a szettedet a kiegészítőkkel

Az olyan kiegészítők, mint a cipők és a táskák, ékszerek, nagymértékben feldobhatják a megjelenésedet. Tanulók körében persze kicsit nehezebb kérdés, hogyan válasszunk a fiatalok számra divatos és praktikus válltáskát, hiszen viszonylag sok a holmijuk, ezért a küllem mellett nagyon fontos tényező a méret, hogy minden elférjen benne. És persze passzolnia kell a megjelenéshez is, ezért érdemes átgondolni, milyen holmikat viselsz általában.

Ha a válltáskát kényelmetlennek találod, szuper hátizsákok közül is válogathatsz, ma már ezek is nagyon trendi kivitelben érhetők el, így biztosan találsz majd számodra megfelelőt, amit szívesen viselnél a mindennapokban.

Cipőválasztás a visszafogottság jegyében

A suli az a terep, ahol cipők terén is érdemes kerülnöd a nagyon extrém verziókat. Ne az iskolában viselj 12 centis sarkakat, még akkor se, ha amúgy nagyon magabiztosan tudsz járni bennük. A méretes platformokat is kerüld, válassz inkább szolidabb cipőket. Nem baj, ha van egy kis sarok, de semmiképp se vidd túlzásba: kényelmes se lesz, és nem is oda való.

Ha a sportosabb stílust is szereted, nagyon trendi tornacipők közt válogathatsz, amik az iskolai keretek között is tökéletes választást jelentenek. De rengeteg lehetőséged van, nézd végig a kínálatot, és találd meg a számodra megfelelő lábbelit, amit szívesen hordanál akár napi rendszerességgel is, és illik a ruhatáradhoz.