Izgalmas ösztöndíjprogramot indított a MOME a legtehetségesebb hallgatóknak

Idén első alkalommal díjazta a kiemelkedően tehetséges hallgatóit a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. A Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjat hetven pályázóból tizenhatan nyerték el.

Az ösztöndíj nyertesei a félévre szóló, havi 150 ezer forintos támogatáson felül külföldi és belföldi kiállításokon és szakmai rendezvényeken az adott szak nagyköveteként képviselhetik az egyetemet.

A Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíj nyertesei egy ötfős zsűri előtt mutatták be pályamunkáikat, amelyek értékelési szempontjai között szerepelt, hogy a projekt eredeti és újszerű legyen, valamint jelenjen meg benne a társadalmi érzékenység és a koncepció aktualitása. A döntőbizottságot szakmai tapasztalatával támogatta Stefan Lengyel professzor, a program névadója, valamint tiszteletbeli zsűritagként Böszörményi-Nagy Gergely, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke is.

Stefan Lengyel formaterevező.
Stefan Lengyel formaterevező.Fotó / MOME

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány 2020. őszén hozta létre a Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíj programot, amelynek két modulja a hallgatók teljesítményalapú támogatása mellett a diákok naprakész iparági, gyakorlati kompetenciáinak bővítésére és szakmai integrációjára is nagy hangsúlyt fektet. A koncepció a MOME Akadémia, a Hallgatói- és Doktorandusz Önkormányzat közreműködésével készült el.

Kattints a nyertesekért!
Kattints a nyertesekért!Fotó / MOME

A cél egy olyan program kifejlesztése volt, amely szimbolizálja az egyetem identitását, megtestesíti annak innovatív, ambiciózus karakterét, valamint figyelembe veszi a közösség visszajelzéseit is.

forrás: MTI