Kell aggódnod, ha késik az sms a felvételi napján?

Ha még a jelentkezés idején megadtátok a telefonszámotokat a Felvi oldalán, akkor mindenképpen fogtok kapni egy sms-t a 2021 szeptemberében induló képzések felvételi eredményéről. Lássuk, hogy várhatóan mikor számíthattok rá és mik az egyéb, legfontosabb tudnivalók róla.

A pontos időpont

A hivatalos ponthatárok kihirdetése július 22-én 20.00-kor veszi kezdetét.  Ez után fog megérkezni az áhított szöveges üzenet.

Ne pánikolj: ami késik, nem múlik

A szolgáltatók várható túlterheltsége miatt sokak csak valamivel később, vagy akár órák múlva kapják majd meg a felvételi döntésről szóló sms-t. Fontos hangsúlyozni, hogy annak, hogy mikor érkezik meg, semmi köze nincs a végeredményhez és a bejutás sorrendjéhez sem. Tehát ha véletlen nem kapsz ilyen sms-t az a döntést nem befolyásolja!

TIPP: Amíg várakozol, addig kövesd a ponthatárokat az unilife.hu-n! Július 22-én élőben jelentkezünk a facebookon, valamint a 'percről percre' cikkünkben is megtaláljátok majd a legfrissebb információkat! A bulizósabbak pedig még a Pont Ott Partin is részt vehetnek!

Ha felvettek ne felejtsd el felhívni szüleidet és a barátaidat sem!
Ha felvettek ne felejtsd el felhívni szüleidet és a barátaidat sem!Forrás: Maksim Goncharenok / Pexels

Akkor se csüggedj, ha egyáltalán nem érkezik meg

Ritkán olyan is előfordulhat, hogy egyáltalán nem kaptok sms-t. Ha ez történik, akkor az E-felvételi rendszerben, a 'hivatalos iratok' menüpontban tudjátok ellenőrizni a hivatalos végeredményt (az úgynevezett besorolási határozatot) legkésőbb augusztus 5-ig.

Milyen információkat tartalmaz az sms?

Az sms-ben az fog szerepelni, hogy az általad jelöltek közül hányadik helyre nyertél felvételt - vagy esetlegesen azt, hogy nem nyert felvételt - fog szerepelni benne, ahova és amilyen formában felvettek. A többi, általatok megjelölt képzés ponthatárát nem fogjátok megtalálni benne - az unilife.hu-n, viszont igen.