Felvételi 2021: Itt vannak az ápolás és betegellátás szakok ponthatárai

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Megnéztük, mennyire volt nehéz bekerülni a legnépszerűbb intézményekben ápolás és betegellátás szakra.

Kíváncsi vagy a többi szakra is? Itt megtalálod a gazdálkodási és menedzsment, a pszichológia, a gyógypedagógia, a mérnökinformatika, a kommunikáció és médiatudomány, a kereskedelem és marketing, a pénzügy és számvitel, a nemzetközi gazdálkodás és a turizmus-vendéglátás ponthatárait!

Az idei felvételi során a legnépszerűbb szakokat figyelve majdnem mindent vitt a sokszínű ápolás és betegellátás szak - csupán a gazdálkodási és menedzsment, illetve a pszichológia alapképzés előzte meg a sorrendben. Nem csoda, hiszen ápolás és betegellátás címszó alatt számos, meglehetősen különböző szakterület oktatása folyik a felsőoktatási intézményekben, melyek együttesen rengeteg hallgatót és felvételizőt jelentenek. 

Lássuk a ponthatárokat a legnépszerűbb intézményekben!    

Ápolás és betegellátás (Gyógytornász)

Intézmény neve

2021-es ponthatár (államilag finanszírozott/önköltséges)

SE-ETK

 434 / 434

DE-NK

 351 / 351

SZTE-ETSZK

 363 / 363

Ápolás és betegellátás (Ápoló)

Intézmény neve

2021-es ponthatár (államilag finanszírozott/önköltséges)

SE-ETK

 281 / 281

SZTE-ETSZK

 288 / 288

PTE-ETK

 280 / 280

Mennyit kereshetsz orvos- és egészségtudományi végzettséggel? Csekkold ezt a cikkünket! De most inkább örülj, hogy felvettek! Nem vettek fel? Búslakodás helyett gondold át a pótfelvételi, a szakma- és nyelvtanulás lehetőségeit.

Ezt a cikket egy nappal a ponthúzás előtt tettük közzé - természetesen a ponthatárok nélkül -, azzal a céllal, hogy a lehető legkönnyebben és leggyorsabban megtalálhassátok a számotokra fontos ponthatárokat július 22-én, a ponthúzás után.