Felvételi 2021: Itt vannak a gazdálkodási és menedzsment szakok ponthatárai

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Megnéztük, mennyire volt nehéz bekerülni a legnépszerűbb intézményekben a gazdálkodási és menedzsment szakra.

Kíváncsi vagy a többi szakra is? Itt megtalálod a pszichológia, a gyógypedagógia, az ápolás és betegellátás, a mérnökinformatika, a kommunikáció és médiatudomány, a kereskedelem és marketing, a pénzügy és számvitel, a nemzetközi gazdálkodás és a turizmus-vendéglátás ponthatárait!

A sztárszakok listáján évek óta őrzi magának az első helyet a gazdálkodási és menedzsment alapszak, ami minden, ezt a képzést kínáló egyetemen a legnépszerűbbek közé tartozik. Nem véletlen, hogy a verseny nagy, így a felvételizők jogosan izgulnak a gazdaságtudományi képzési területhez tartozó szak ponthatárai miatt.

Lássuk, idén mennyi pont kellett az üdvösséghez!    

Intézmény neve

2021-es ponthatár (államilag finanszírozott/önköltséges)

CORVINUS

 451 / 418

ELTE-GTI

 410 / 422

DE-GTK

 400 / 378

Kíváncsi vagy mennyit kereshetsz, ha elvégzed ezt a szakot? Ebben a cikkükben megtalálod a választ! De most inkább örülj, hogy felvettek! Nem vettek fel? Búslakodás helyett gondold át a pótfelvételi, a szakma- és nyelvtanulás lehetőségeit.

Ezt a cikket egy nappal a ponthúzás előtt tettük közzé - természetesen a ponthatárok nélkül -, azzal a céllal, hogy a lehető legkönnyebben és leggyorsabban megtalálhassátok a számotokra fontos ponthatárokat július 22-én, a ponthúzás után.