Felvételi 2021: Itt vannak a gyógypedagógia szakok ponthatárai

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Megnéztük, mennyire volt nehéz bekerülni a legnépszerűbb intézményekben gyógypedagógia szakra.

Kíváncsi vagy a többi szakra is? Itt megtalálod a gazdálkodási és menedzsment, a pszichológia, az ápolás és betegellátás, a mérnökinformatika, a kommunikáció és médiatudomány, a kereskedelem és marketing, a pénzügy és számvitel, a nemzetközi gazdálkodás és a turizmus-vendéglátás ponthatárait!

Gondoltad volna, hogy a 2021-es felvételi eljárás egyik legnépszerűbb szakja a gyógypedagógia? Márpedig így van: idén összesen 1819-en jelentkeztek erre az alapszakra. Ha te is egy vagy ebből az 1819-ből, bizonyára kíváncsian várod, idén hány ponttal lehet bekerülni az államilag támogatott, illetve az önköltséges képzésre.

Lássuk, mennyi az annyi a legnépszerűbb intézményekben!    

Intézmény neve

2021-es ponthatár (államilag finanszírozott/önköltséges)

ELTE-BGGYK

 375 / 375

SZTE-JGYPK

 300 / 300

PTE-KPVK

 280 / 280

Na, de mennyit keres egy gyógypedagógus? Ebben a cikkünkben megtalálod a választ! De most inkább örülj, hogy felvettek! Nem vettek fel? Búslakodás helyett gondold át a pótfelvételi, a szakma- és nyelvtanulás lehetőségeit.

Ezt a cikket egy nappal a ponthúzás előtt tettük közzé - természetesen a ponthatárok nélkül -, azzal a céllal, hogy a lehető legkönnyebben és leggyorsabban megtalálhassátok a számotokra fontos ponthatárokat július 22-én, a ponthúzás után.