Felvételi 2021: Itt vannak a kereskedelem és marketing szakok ponthatárai

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Megnéztük, mennyire volt nehéz bekerülni a legnépszerűbb intézményekben kereskedelem és marketing szakra.

Kíváncsi vagy a többi szakra is? Itt megtalálod a gazdálkodási és menedzsment, a pszichológia, a gyógypedagógia, az ápolás és betegellátás, a mérnökinformatika, a kommunikáció és médiatudomány, a pénzügy és számvitel, a nemzetközi gazdálkodás és a turizmus-vendéglátás ponthatárait!

Az idei legnépszerűbb szakok listáján az előkelő negyedik helyet foglalja el a számos magyar egyetemen és főiskolán tanulható kereskedelem és marketing alapszak. Az utóbbi évek felvételijei során tarolnak a gazdaságtudományi képzések, melyek közül a legnépszerűbb évek óta stabilan a gazdálkodási és menedzsment, de nem sokkal marad le tőle a kereskedelem és marketing sem.

Lássuk az ide pontokat!

 intézmény/év

2021-es ponthatár (államilag finanszírozott/önköltséges) 

BGE- KKK

 400 / 280

ELTE-GTI

 410 / n.i.

PTE-KTK

 400 / 302

Ha érdekel, mennyit kereshetsz ezzel a diplomával, itt megtudhatod.
Most leginkább örülj, hogy felvettek.
Nem vettek fel? Búslakodás helyett gondold át a pótfelvételi, a szakma- és nyelvtanulás lehetőségeit.

Ezt a cikket egy nappal a ponthúzás előtt tettük közzé - természetesen a ponthatárok nélkül -, azzal a céllal, hogy a lehető legkönnyebben és leggyorsabban megtalálhassátok a számotokra fontos ponthatárokat július 22-én, a ponthúzás után.