Felvételi 2021: Itt vannak a mérnökinformatikus szakok ponthatárai

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Megnéztük, mennyire volt nehéz bekerülni a legnépszerűbb intézményekben mérnökinformatikus szakra.

Kíváncsi vagy a többi szakra is? Itt megtalálod a gazdálkodási és menedzsment, a pszichológia, a gyógypedagógia, az ápolás és betegellátás, a kommunikáció és médiatudomány, a kereskedelem és marketing, a pénzügy és számvitel, a nemzetközi gazdálkodás és a turizmus-vendéglátás ponthatárait!

Nem rossz jövőképpel vágsz neki az életnek, ha eltökélted, hogy mérnökinformatikus leszel: a munkaerőpiacon kapkodnak utánuk, és diplomától függően akár 400-700 ezer forintot is kereshetsz ezzel a végzettséggel. Talán épp ezért az idei felvételin a szakok népszerűségi sorrendjében ötödik helyen szerepel a mérnökinformatikus szak, így nem meglepő, ha kétségeid támadtak afelől, vajon könnyű lesz-e elérni a szükséges ponthatárt.

Jöjjenek a számok! Ennyi pont kellett a legnépszerűbb intézményekben!

Intézmény neve

2021-es ponthatár (államilag finanszírozott/önköltséges)

BME-VIK

 385 / 385

PPKE-ITK

 356 / 356

SZTE-TTIK

 316 / 316

Felvettek? Gratulálunk! Nem vettek fel? Búslakodás helyett gondold át a pótfelvételi, a szakma- és nyelvtanulás lehetőségeit.

Ezt a cikket egy nappal a ponthúzás előtt tettük közzé - természetesen a ponthatárok nélkül -, azzal a céllal, hogy a lehető legkönnyebben és leggyorsabban megtalálhassátok a számotokra fontos ponthatárokat július 22-én, a ponthúzás után.