Felvételi 2021: Itt vannak a nemzetközi gazdálkodás szakok ponthatárai

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Összegyűjtöttük Nektek, hogy a legnépszerűbb intézményekbe hány ponttal lehetett bekerülni nemzetközi gazdálkodás szakra!

Kíváncsi vagy a többi szakra is? Itt megtalálod a gazdálkodási és menedzsment, a pszichológia, a gyógypedagógia, az ápolás és betegellátás, a mérnökinformatika, a kommunikáció és médiatudomány, a kereskedelem és marketing, a pénzügy és számvitel, a nemzetközi gazdálkodás és a turizmus-vendéglátás ponthatárait!

 A gazdaságtudományi terület az utóbbi években a képzési területek sztárja a felvételizők körében. A gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, valamint a pénzügy és számvitel szakok után a nemzetközi gazdálkodás is elég nagy népszerűségnek örvend, ahogy azt az idei év adatai is mutatják. 2021-ben gazdaságtudományi területre összesen 29 361-en jelentkeztek, ebből 22 408-an első helyen.

Lássuk az idei pontokat!

Intézmény neve

Ponthatár (államilag finanszírozott/önköltséges)

CORVINUS

 472/435

BGE

 400/286

BME

 400/332

Ha érdekel, melyik diploma mennyit ér, vagy hogy mennyit lehet keresni diákmunkával, akkor olvasd el ezeket is! Most viszont inkább örülj, hogy felvettek! Vagy esetleg nem vettek fel? Búslakodás helyett gondold át a pótfelvételi, a szakma- és nyelvtanulás lehetőségeit.

Ezt a cikket egy nappal a ponthúzás előtt tettük közzé - természetesen a ponthatárok nélkül -, azzal a céllal, hogy a lehető legkönnyebben és leggyorsabban megtalálhassátok a számotokra fontos ponthatárokat július 22-én, a ponthúzás után.