Felvételi 2021: Itt vannak a pénzügy és számvitel szak ponthatárai

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Megnéztük, mennyire volt nehéz bekerülni a legnépszerűbb intézményekben pénzügy és számvitel szakra.

Kíváncsi vagy a többi szakra is? Itt megtalálod a gazdálkodási és menedzsment, a pszichológia, a gyógypedagógia, az ápolás és betegellátás, a mérnökinformatika, a kommunikáció és médiatudomány, a kereskedelem és marketing, a nemzetközi gazdálkodás és a turizmus-vendéglátás ponthatárait!

A gazdaságtudományi képzési területek kiemelkedő népszerűségnek örvendenek az utóbbi években. A gazdálkodási és menedzsment, illetve a kereskedelem és marketing szakok után idén a pénzügy és számvitel szak volt a legkedveltebb, már ami a felvételizők számát illeti: összesen 2074 diák adta be a jelentkezését pénzügy és számvitel alapképzésre.

Kíváncsi vagy, hogy az elmúlt 5 évhez képest most mennyit emelkedett a ponthatár? Akkor vesd össze ezzel a cikkel.

Lássuk az ide pontokat!

 Intézmény

2021-es ponthatár (államilag finanszírozott/önköltséges) 

CORVINUS

 448/423

ELTE-GTI

 400/n.i.

BGE-PSZK

 400/282

Most leginkább örülj, hogy felvettek.

Nem vettek fel? Búslakodás helyett gondold át a pótfelvételi, a szakma- és nyelvtanulás lehetőségeit.

Ezt a cikket egy nappal a ponthúzás előtt tettük közzé - természetesen a ponthatárok nélkül -, azzal a céllal, hogy a lehető legkönnyebben és leggyorsabban megtalálhassátok a számotokra fontos ponthatárokat július 22-én, a ponthúzás után.