Felvételi 2021: Itt vannak a pszichológia szakok ponthatárai

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Megnéztük, mennyire volt nehéz bekerülni a legnépszerűbb intézményekben pszichológia szakra.

Kíváncsi vagy a többi szakra is? Itt megtalálod a gazdálkodási és menedzsment, a gyógypedagógia, az ápolás és betegellátás, a mérnökinformatika, a kommunikáció és médiatudomány, a kereskedelem és marketing, a pénzügy és számvitel, a nemzetközi gazdálkodás és a turizmus-vendéglátás ponthatárait!

A pszichológia alapképzés egyre népszerűbb az egyetemre jelentkezők körében. Idén a második helyet sikerült megszereznie a legnépszerűbb szakokat felvonultató listán, amely a felvételizők száma alapján készült.

Mennyivel lehetett idén bekerülni a legnépszerűbb intézményekbe?  

Intézmény neve

2021-es ponthatár (államilag finanszírozott/önköltséges)

PTE-BTK

 427 / 448

ELTE-PPK

 449 / 449

SZTE-BTK

 435 / 468

Kíváncsi vagy mennyit kereshetsz, ha elvégzed ezt a szakot? Ebben a cikkükben megtalálod a választ! De most inkább örülj, hogy felvettek! Nem vettek fel? Búslakodás helyett gondold át a pótfelvételi, a szakma- és nyelvtanulás lehetőségeit.

Ezt a cikket egy nappal a ponthúzás előtt tettük közzé - természetesen a ponthatárok nélkül -, azzal a céllal, hogy a lehető legkönnyebben és leggyorsabban megtalálhassátok a számotokra fontos ponthatárokat július 22-én, a ponthúzás után.