Indul az albérletkereső roham: árak, tippek, lehetőségek

Az esetek többségében - teljesen érthető okokból - az egyetemi vagy főiskolai gólyák megvárják a felvételi eredményeket és csak utána kezdenek albérletkeresésbe. Hogy milyen árakra lehet számítani, mik a lehetséges buktatók, amikre érdemes odafigyelnetek és, milyen lakhatási lehetőségeitek vannak, azt most megmutatjuk nektek. Annyi biztos, hogy érdemes minél hamarabb tájékozódni és cselekedni!

Az újdonsült elsőévesek minden évben egyszerre rohamozzák meg az albérletkereső portálokat és a kapcsolódó facebook csoportokat bízva abban, hogy megtalálják a nekik megfelelő életteret. Íme néhány dolog, amire érdemes odafigyelni.

Van élet az albérleten túl: szerencsére nem csak bérelni lehet, akad más megoldás is

 

Ha túl magasnak érzed az albérletárakat akkor sem kell elkeseredni, hiszen van még két, másik lehetőség is. Az egyik opció, hogy szobát bérelsz többedmagaddal (akár szaktársakkal is összeállhatsz). Ez nem csak olcsóbb megoldás, mint egy önálló albérlet, hanem sokszor egy-egy jó barátság kezdete is lehet. Ha pedig valami mégsem stimmel a szobatársakkal, akkor könnyen átköltözhetsz egy másik ingatlanba. A szobakeresésben egyébként nagy segítségedre lehetnek az albérletkereső és egyetemi/fősulis facebook csoportok, vagy akár te magad is feladhatsz egy hirdetést az igényeidről egy frappáns posztban.

Keresd meg a számodra legmegfelelőbb szállási formát.
Keresd meg a számodra legmegfelelőbb szállási formát.Fotó / 123RF

A másik alternatíva a kollégium, ami - bár kétségkívül kényelmetlenebb és kevesebb saját teret hagy a lakóinak - egy igazi, mozgalmas társasági életettel, a lehető legalacsonyabb árakkal, valamint életre szóló, hatalmas kalandokkal és bulikkal kecsegtet. Extrovertált személyiségeknek, azoknak, akik szeretnek a társaság középpontjában lenni, vagy imádnak szórakozni: fokozottan ajánlott! (A kollégiumi férőhelyek száma korlátozott, mielőtt beleéled magad tájékozódj róla, hogy milyen esélyekkel indulsz!)

TIPP: Ha teheted, menj el a gólyatáborba, érdeklődj arról, hogy ki tervezi még a kollégiumot és próbáljátok megszervezni, hogy egy szobába kerülhessetek!