Felvettek az egyetemre? Nézd meg, hogyan teljesítettél a többiekhez képest!

Július 22-én meghúzták a ponthatárokat, kiderült, milyen számokkal lehetett bekerülni különböző felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire. Most, hogy túl vagytok az első sokkon (akár pozitív, akár negatív értelemben), és kibuliztátok magatokat, ideje megnézni a többiek eredményeit is!

A ponthúzás napján arról kérdeztünk titeket, hogyan vettétek a felvételi akadályait. Ha még nem láttátok volna a ponthatárokat, a felvi.hu-n csekkolhcsekkolhatjátok őket. 

Felvettek az egyetemre? Nézd meg, hogyan teljesítettél a többiekhez képest!
Felvettek az egyetemre? Nézd meg, hogyan teljesítettél a többiekhez képest!Fotó / Shutterstock

Lássuk a szavazás eredményeit!  

  • A válaszadók 81 százalékát felvették valamilyen intézménybe, 19 százalékuknak sikertelen volt a jelentkezése (vagy nem is jelentkezett).
  • A kitöltők 84 százaléka arra a helyre jutott be, amit első helyen jelölt meg, a többieknek a B-, C- vagy D-terv (egészen Zs-ig) lépett életbe.
  • A felvételizők 64 százaléka budapesti intézményben, 36 százaléka pedig vidéken kezdi a szeptembert.
  • A három legnépszerűbb képzési terület válaszadóink körében a gazdaságtudományok, az Informatikai és a műszaki képzési terület voltak.

Ha felvettek az egyetemre, először is gratulálunk, másodszor pedig emlékeztetünk, hogy van néhány dolog, amit meg kell tenned. Nem vettek fel? Búslakodás helyett gondold át a pótfelvételi, a szakma- és nyelvtanulás lehetőségeit.