Erasmus+: digitalizáció, környezetbarát megoldások és szélesebb pályázói kör

Indul az megújult Erasmus+, amely még digitálisabb, zöldebb és inkluzívabb lesz, mint valaha! Mit jelent ez a felsőoktatási hallgatókra nézve? Lássuk!

Digitálisabb Erasmus+Az európai diákigazolvány-kezdeményezéssel összhangban csökken a papír alapú ügyintézés, és a helyét átveszi az online tanulmányi szerződés, illetve az Erasmus+ App, amely amellett, hogy a pályázás folyamatán segít végig, praktikus információkat is gyűjt majd az egyes célországok városairól, intézményeiről, diákéletéről, így minden hasznos információ egy kattintásra lesz. A blended, azaz a legalább részben fizikai mobilitás elterjedésével a pályázott időtartam egy része akár online is teljesíthető.

Zöldebb Erasmus+A környezetvédelem és az éghajlat-politika kulcsfontosságú az Európai Unió számára, és immár az Erasmus+ programban is kiemelt szerepet kap.

Így segítünk mi:

  • a környezetbarát utazási módokat 15 százalékkal magasabb pénzügyi támogatással díjazzuk: például ha repülő helyett vonatot, vagy autómegosztást választják a pályázok;
  • a digitalizáció által drasztikusan csökken a papírhasználat a pályázatok benyújtása során;
  • felhívjuk a figyelmet arra, hogy a mobilitási időszak alatt is fontos, hogy szem előtt tartsuk az ökológiai lábnyom csökkentését, például a szelektív hulladékgyűjtéssel vagy a tudatos vízhasználattal.
Tegyél te is a környezetedért!
Tegyél te is a környezetedért!Fotó / 123RF

Elérhetőbb és inkluzívabb Erasmus+A Erasmus+ program egyik fő célkitűzése, hogy az ösztöndíjas lehetőség a fizikai, mentális és egészségi problémákkal rendelkező résztvevők, a gyermekes hallgatók, valamint a hivatásos sportoló tanulók számára is elérhető legyen. Ezt a kiegészítő támogatások összegének emelése mellett az is segíti, ha szélesebb körben elterjed a mobilitási ablak kezdeményezés, amely a képzés tantervébe beépített, nemzetközi hallgatói mobilitásra fenntartott időszakot jelenti. Emellett a már említett blended mobilitással is még inkább elérhetővé válik az ösztöndíjprogram a kevesebb lehetőséggel rendelkező pályázók számára is.

Ha szeretnél többet megtudni az Erasmus+ három fő prioritásáról, kövesd az Erasmus ösztöndíj hallgatóknak Facebook oldalt!

A teljes cikket itt olvashatjátok el.