Soha nem jelentkeztek ennyien az infokommunikációs mérnökök tehetségprogramjára

A Huawei Technologies Seeds for the Future elnevezésű program idén minden eddiginél nagyobb létszámmal, 160 magyar diák részvételével került megrendezésre.

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára a program zárórendezvényén hangsúlyozta: a Huawei a magyar kormány egyik legfontosabb stratégiai partnere, a jövő generációjának képzésénél pedig nincs fontosabb. Így a vállalat 2008 óta működő tehetségprogramja a 2020/21-es évben, a járvány ellenére sem állt le, idén rendhagyó módon online formában rendezték meg azt.

A magyar hallgatók idén az Óbudai Egyetemről, a Széchenyi István Egyetemről, az ELTE-ről, a Miskolci Egyetemről és a Pannon Egyetemről érkeztek.
A magyar hallgatók idén az Óbudai Egyetemről, a Széchenyi István Egyetemről, az ELTE-ről, a Miskolci Egyetemről és a Pannon Egyetemről érkeztek.Fotó / 123RF

 A nyolc napos, intenzív digitális tanfolyamon a jövő mérnökei olyan területekbe nyerhettek bepillantást, mint az 5G, a kiberbiztonság és a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazása, valamint a vezetői elméletek.

A Huawei Technologies infokommunikációs mérnökök hallgatóknak szóló digitális képzése 130 országban van jelen, és az egyik legmodernebb platformnak számít a világban. A globális programban elindulása óta csaknem 9 ezer diák vett részt. A magyar hallgatók idén az Óbudai Egyetemről, a Széchenyi István Egyetemről, az Eötvös Loránd Tudományegyetemről, a Miskolci Egyetemről és a Pannon Egyetemről érkeztek.

 forrás: MTI