Újabb borászat mutatkozik be a Corvinus Business Intelligence műsorában

A Corvinus Business Intelligence podcast műsorában Theodore S. Boone, a Corvinus oktatója és hallgatói várnak aktuális és érdekes üzleti témákkal angol nyelven. Ismerd meg első kézből a jövő üzleti vezetőit és projektjeiket, amelyeken jelenleg is dolgoznak.

Egy korábbi adásban már szót ejtettek a borászatról, hiszen Bujdosó Ferenc volt a műsor vendége, aki a balatoni Bujdosó pincészet harmadik generációs bortermelője. A Corvinus Business Intelligence podcast legújabb júniusi adásában szintén egy neves magyarországi pincészet mutatkozik be. Tulajdonosa, Kovács Nimród beszélget a  műsorvezetőkkel Theodore S. Boone-nal és Csordás Kristóffal.

A Kovács Nimród Winery Eger történelmi részén, a Verőszala utcai pincesoron található. Filozófiájuk szerint a jó bor lényege az egyedülálló szőlő-termő dűlőkben rejlik. A hűvösebb bortermelő vidékek nemzetközi fajtáin kívül – mint a Chardonnay, a Pinot Noir, a Syrah, a Merlot és a Cabernet Franc -, büszkék a hagyományos magyar boraikra is, mint a Furmintra vagy a Kékfrankosra. Szőlőültetvényeket a fenntartható fejlődés jegyében környezetbarát, a kézi munkára alapozott termesztés-technológiával gondozzák.

A podcast beszélgetésben Kovács Nimród bemutatja pincészetének egyedi és kiemelkedő pontjait, és választ ad arra a kérdésre is, mitől különleges az ő boruk. Elmeséli családi történetét, miképp kerültek Egerbe, Magyarország egyik kiemelkedő borászati régiójába. Elárulja azt is, melyik az ő kedvenc bor fajtája és megvitatják a borászat egyes pontjait. Beavat a sikeres verseny és bormarketing titkaiba. 

Ha te is érdeklődsz a borok iránt, megismernéd a Kovács Nimród Pincészetet, vagy csak az angol hallás utáni készségeidet tesztelnéd, akkor hallgass bele ebbe a podcast adásba is.