Pótfelvételi 2021: három új műszaki levelező alapszak is indul

A Szegedi Tudományegyetem gépészmérnök, mechatronikai mérnök és programtervező informatikus alapképzési szakot indít levelező tagozaton Békéscsabán, de emellett számos szakirányú továbbképzési szak is indul. Itt vannak a pótfelvételi részletek!

Az újonnan induló képzésekre idén a pótfelvételi eljárásban lehetséges a jelentkezés, amelynek határideje augusztus 8-a éjfél.

Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal  felsőoktatási elnökhelyettese elmondta, hogy a pótfelvételi eljárásban olyanok jelentkezhetnek, akik vagy egyáltalán nem jelentkeztek az általános felvételi eljárásban, vagy próbálkoztak, de sehová sem vették fel őket. A meghirdetett szakok teljes listája megtalálható a felvi.hu oldalon, az „Egyetemek,főiskolák” fül alatt

A pótfelvételi összes alapszabályát összeszedtük Nektek egy helyen ebben a cikkünkben

A gépészmérnök, mechatronikai mérnök és programtervező informatikus alapszakok mellett a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem 17 szakirányú továbbképzést is indít. A Mezőgazdasági Karon az alábbi szakirányú továbbképzésekre augusztus 23-ig lehet jelentkezni:

Három új alapképzési szak indul, itt vannak a pótfelvételi részletei!
Három új alapképzési szak indul, itt vannak a pótfelvételi részletei!Fotó / 123RF

 A Mérnöki Kar szakirányú továbbképzéseinek jelentkezési határideje szeptember 20.

Ezekre jelentkezhettek:

  • Megújuló energia hasznosító
  • Gabonatárolási szakmérnök
  • Műszaki diagnosztikai és karbantartó szakmérnök
  • Hulladékgazdálkodási menedzser

Az induló új szakokat az ipar, a gazdasági szféra igényeinek megfelelően választották ki. A felsőoktatási intézmények és a régió gazdasági szereplőinek kiemelt közös célja az, hogy a jövő jól képzett szakemberei helyben maradjanak, és találják meg az életpályájuk célját, a boldogulásukat - írták a közleményben.

forrás: MTI, OH