Mit vigyek a gólyatáborba?

Általános- és középiskolában hatalmas dilemma volt, hogy mit vigyünk magunkkal táborba. Nincs ez másképp a gólyatáborok esetében sem, csak itt már kegyetlenül cikinek érezzük feltenni a kérdést.

Milyen ruhával készüljünk?Mi mással kezdhetnénk a sort, ha nem a legégetőbb kérdéssel? Mérlegelnetek kell, hogy a megjelenés vagy a kényelem a fontosabb? Gólyatáborban a kényelem az első, de érthető okokból a megjelenés sem elhanyagolható. Laza ruházatban és cipőben menjünk, és számoljatok az időjárás viszontagságaival. Legyen ruhátok a forróságra és a zuhogó esőre egyaránt! Ha kis eleganciát szeretnétek csempészni a kollekciótokba, a fiúk tegyenek el egy inget, a lányok pedig egy csinos partys szettet. Értelmetlen túltolni, hisz ezeket a szemrevaló darabokat az este folyamán - bár ilyenkor ki lát rendesen - fogjátok magatokra ölteni. Nappal meg se próbáljátok felhúzni őket, hacsak nem akarjátok szánt szándékkal összemocskolni őket a sorversenyeken.

Kaja, pia?Mikor a gólyatábori programokat gyűjtöttük nektek össze, szóba jött a közös étkezés. A napi háromszori étkezés garantált, de sokunknak ez kevés. Lehetetlen előre megjósolni az adagok mennyiségét, és néha különböző menük ellenére sem találunk szájízünkhöz valót. Két opció áll előttünk: vagy tábor előtt vásárolunk be, vagy tábor közben. Előbbi esetében nem szabad elfelejteni, hogy a gólyatáborban nem lesz hűtő. Utóbbinál pedig előre bizonyosodjunk meg afelől, hogy elhagyhatjuk a tábort. Mégis miért ne bóklászhatnátok ki-be felnőtt létetekre? A szervezőket terheli minden felelősség, ha bármi történik veletek a tábor ideje alatt. A kapukon mentorok kíséretében, illetve saját felelősségvállalás mellett léphettek ki. Láthatjátok, nem olyan egyszerű ez, a boltkörök előtt alaposan gondoljátok át, mire van szükségetek. A legkapósabb termékek a bulizáshoz köthetőek: alkohol és nasik az alapozáshoz. Ismét két dolgot kell megjegyezni: egyrészt nem minden táborba lehet bevinni alkoholt, másrészt az embertelen mennyiségű kaja odavonzza a hangyákat. Életmentő alternatíva lehet, ha többen összeállva telefonon rákerestek a környék pizzázóira és rendeltek magatoknak pár dobozzal.

A családias osztályteremből egyik pillanatra a másikra fogsz bele csobbanni a több ezer fős egyetemi közösségbe.
A családias osztályteremből egyik pillanatra a másikra fogsz bele csobbanni a több ezer fős egyetemi közösségbe.Fotó / 123RF

Tisztálkodási és egészségügyi csomag

Felesleges ragozni a tisztálkodás fontosságát, ámbár valamiért a fogkefe mindig otthon marad. Az igénytelenség ellen dezodorral, tusfürdővel veheted fel a küzdelmet. A nagy melegben az intenzív mozgást igénylő programok után patakokban fog rólunk folyni az izzadtság. Nem nagy kedvünk lesz - főleg a fiúkra nézünk - a bulizás helyett zuhanyozni, de muszáj rávenni magunkat. Legyen nálatok egy egészségügyi csomag gyógyszerekkel, sebtapaszokkal, kenőcsökkel - leégés, szúnyogcsípés esetére - megpakolva. Az allergiások semmi esetre se hagyják otthon gyógyszereiket!

FürdőnadrágSzámtalan népszerű táborhely - Balaton, Szolnok, Mezőkövesd – közelében található fürdőzési lehetőség. A nyári kánikulában pedig mi mást tehetnénk, mint csobbanni egy nagyot? Tájékozódjatok és alaposan nézzetek utána, vajon a ti helyszínetek bővelkedik-e hasonló lehetőségekben. Fürdőruhát azonban nem csak ebben az esetben árt magatokkal vinni. A programok listáján simán elképzelhető, hogy valamiféle vizes mulattság is helyet kap. Kár lenne kimaradni, pusztán azért, mert nem pakoltátok be a fürdőgatyát, bikinit. 

Mindig kenjétek be magatokat!
Mindig kenjétek be magatokat!Fotó / 123RF

NaptejHa fürdés és jó idő, akkor naptej. Kifejezetten sokan tartják úgy, hogy gáz naptejjel kenegetni magunk, főleg gólyatáborban. Mi a kevésbé megalázó, bekenni magad vagy mozgásképtelenül feküdni az ágyon rák vörösen? A döntés a tiéd.

Szúnyogírtó, kullancsriasztóA bosszantó rovaroktól sehol sem lehet szabadulni. Higgyétek el, könnyűszerrel pokollá tudják tenni az éjszakai bulizást. Mindenképpen tegyetek el egy kevés szúnyogírtót és kullancsriasztót. A helyszíntől függ, mennyire lesznek gyakori vendégeitek a rovarok. Mivel a gólyatáborokat lehetőség szerint erdős, zöld területen rendezik, kevés esélyetek van a menekülésre. Az egyetlen, amit tehettek, hogy felkészültök.

Semmiképpen se hagyjátok ki a gólyatábort, hisz ezeregy érv szól mellette!