Ez az egyetlen magyar egyetem került fel a menedzsment képzéseket listázó világrangsorra, nem is akármilyen helyezéssel

A Financial Times Masters in Management minden évben összeállítja globális rangsorát, amelyen egyetlen magyarországi programként szerepel csupán a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mesterszakja. Az egyetem idén a 91. helyet zsebelte be, mutatjuk a részleteket!

Minden évben összeállítja nemzetközi rangsorát a legjobb üzleti iskolákról és képzéseikről a Financial Times Masters in Managment. A globális rangsorra egyetlen magyar egyetem programja került be, a Corvinus Vezetés és szervezés mesterképzése, amely már 12 éve folyamatosan jelen van a neves brit üzleti lap nemzetközi listáján. Idén a 91. helyen végzett.

A világ top 100 menedzsment képzése között mindössze öt közép-kelet-európai program szerepel. A Financial Times ár-érték arány tekintetében is rangsorolta a képzéseket, ebből a szempontból idén a 22. helyen végzett a Corvinus képzése. A rangsor arra is kitér, hogy a Corvinus programján végzettek 91%-a három hónapon belül el tud helyezkedni a munkaerőpiacon.

A Financial Times Masters in Managment minden évben összeállítja nemzetközi rangsorát a legjobb üzleti iskolákról és képzéseikről.
A Financial Times Masters in Managment minden évben összeállítja nemzetközi rangsorát a legjobb üzleti iskolákról és képzéseikről.Fotó / pixabay

Takáts Előd, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora az eredmény kapcsán elmondta, hogy a Corvinus egy nemzetközileg is versenyképes magyar egyetem. Az a céljuk, hogy 2030-ra a Budapesti Corvinus Egyetem képezze Magyarország és Közép-Európa felelős gazdasági és társadalmi elitjét.

A Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai szerint a Corvinuson Vezetés és szervezés mesterképzésen diplomázott hallgatók átlagfizetése három évvel a végzésük után bruttó 628 000 forint, ráadásul a corvinusos hallgatóknak lehetőségük van még egy CEMS (The Global Alliance in Management Education) képzést is elvégezni a diplomájuk mellé. A CEMS két féléves, külföldi egyetemi félévet és szakmai gyakorlatot is tartalmazó képzés, amely Magyarországon csak itt érhető el.

 A Corvinus szakmegújítási programja keretében idén szeptembertől a Vezetés és szervezés mesterszak is megújult formában és tartalommal indul el.  Munkáltatói, végzett és jelenlegi hallgatói visszajelzések alapján modernizálta az Egyetem a képzés tartalmát, felépítését, módszertanát, és a legfontosabb kimeneti kompetenciákat. A megújult Vezetés és szervezés szakon elsajátítható vezetői szemlélet így már a közép- és felsővezetői pozíciók későbbi betöltését is megalapozza.

Ha szívesen olvasnál még a hazai egyetemek nívós helyezéseiről, akkor nézd meg, hogy mely intézmények kerültek fel a brit QS összegyetemi világrangsorára, vagy tájékozódj a legfrissebb felsőoktatási adatokról; de írtunk már Nektek arról is, hogy az idei évben melyik az a világranglista, amelyre Budapest is felkerült!