Bővül az MCC: Szegeden alakítanak ki újabb tehetséggondozó központot

A Mathias Corvinus Collegium legújabb regionális tehetséggondozó központja az egykori Bartók Béla Művelődési Ház felújított épületében fog létrejönni 2021 szeptemberében.

Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, szeptembertől a kollégium Budapest mellett Győrben, Miskolcon, Pécsen, Debrecenben és Szegeden is elindítja egyetemi képzéseit. 

Az alapítvány ezekben a városokban már megtalálta azt az épületet, amely alkalmas lehet a tehetséggondozó tevékenységekre. Szegeden az egykor Bartók Béla Művelődési Házként működő épületre esett a választás. Az épület felújítását már néhány éve elkezdte a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány, de végül elakadt a rekonstrukció. A Mathias Corvinus Collegium azonban megvásárolja az épületet, és - Orbán Balázs tájékoztatása szerint - mihamarabb szeretné befejezni a felújítást.

Szeptembertől a kollégium Budapest mellett Győrben, Miskolcon, Pécsen, Debrecenben és Szegeden is elindítja egyetemi képzéseit.
Szeptembertől a kollégium Budapest mellett Győrben, Miskolcon, Pécsen, Debrecenben és Szegeden is elindítja egyetemi képzéseit.Fotó / Mediaworks

 A kuratóriumi elnök hangsúlyozta, az MCC szoros együttműködésre törekszik a Szegedi Tudományegyetemmel, és annak képzéseire is épít. A kollégium nemzetközi mentorálást nyújt a hallgatóknak és nemzetközi kapcsolatrendszert hoz a városba. 

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy fogalmazott, az egyetem és az MCC céljai közösek. Véleménye szerint a magyar felsőoktatás egyik problémája, hogy nem működnek benne hallgatói közösségek, ahol lehetőség nyílhatna arra, hogy a hallgatók egymástól tanuljanak. Ezen a helyzeten sokat javíthat az MCC közösségépítő munkája.

Az MCC az ötödik osztálytól a tanulmányaikat kezdő egyetemistákig több korosztálynak kínál ingyenes tehetséggondozó programot Szegeden, melyek közül többre még lehet jelentkezni. További információért érdemes meglátogatni az MCC honlapját.

forrás: MTI