Pályázati felhívás irodalmi díj elnyerésére

Hivatásos és amatőr költők, írók magyar nyelven írt művekkel pályázhatnak a nemzetközi Mécs László Irodalmi Díj elnyerésére, mutatjuk a részleteket!

A pályázat a „Vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld!” mottóval indul és célja a magyar nyelv ápolása, a magyar irodalom népszerűsítése; tehetség felkutatása és tehetséggondozás; továbbá tisztelgés Mécs László szerzetes, költő munkássága előtt. Szeretettel várják a 18. életévüket betöltött hazai és külföldön élő hivatásos, illetve amatőr költők, írók magyar nyelven írt műveit. A pályázók maximum két irodalmi művel, vagy verssel pályázhatnak,egy pályázati űrlap kitöltésével. A beérkezett műveket a Kuratórium eredetisége, líraisága, újszerű tartalmi megközelítése alapján bírálja és a Nemzetközi Mécs László Irodalmi Díjat egy pályázónak ítéli oda, de a kiíró különdíjat is adományozhat az arra érdemesnek. 

A dobogosók jutalomban részesülnek az alábbiak szerint:

  • I.helyezett: Oklevél, Emlékplakett és 60 000 Ft egyszeri alkotói díj 
  • II.helyezett: Oklevél + 40 000 Ft egyszeri alkotói díj 
  • III. és IV. helyezett : Oklevél 

A pályázati regisztrációs díj 5000 Ft/pályázó, a befolyt regisztrációs díjat/adományt kizárólag irodalmi és kulturális rendezvények, pályázatok finanszírozásához, elektronikus webfelületeik fenntartására fordítják.

A pályázatok beérkezési határideje október 31.

A pályázat email címe:  mecslaszloirodalmidij@gmail.com 

További részletes információ a pályázat honlapján érhető el.