Izgalmas programra hív a Corvinus Business Intelligence Podcast

Theodore S. Boone és Csordás Kristóf, a Corvinus Business Intelligence podcast műsorvezetői legújabb adásukban Fogarasi Norberttel, a Morgan Stanley magyarországi vezetőjével beszélgettek. Azon kívül, hogy megvitatják a sakk miképp egyesíti a globális vállalkozásokat, még egy izgalmas programajánlóra is meginvitálnak bennünket.

Több összefoglalónk is megjelent már a Corvinus Business Intelligence podcast adásairól. Egy kis emlékeztető: a Corvinus Business Intelligence műsorainak házigazdái, Theodore S. Boone az egyetem oktatója és hallgatói. Adásról-adásra aktuális és érdekes üzleti témákkal várják a hallgatókat. Eddig megismerkedhettünk a legújabb, magyarországi fiatalok számára szóló divatmárkával, a ZtimesZ-al, több bortársasággal, és vendégük volt, Szluha Dénes, a HiVentures növekedési befektetési igazgatója is.

A legújabb adás vendége Fogarasi Norbert volt, aki nemcsak a Morgan Stanley magyarországi vezetője, hanem a Magyar Sakkszövetség igazgatótanácsának tagja is. A Morgan Stanley technológiai, informatikai és elemzői központként működő budapesti irodája igazi sakk-nagyhatalomnak számít. Éppen ezért az október 9-ei 7. Polgár Judit Világsakkfesztiválnak ez az iroda a legfőbb támogatója. Az online térben és személyesen a Magyar Nemzeti Galériában is várják az érdeklődőket. Az ingyenes rendezvény számtalan izgalmas programot kínál és még Polgár Judittal is találkozhatnak a résztvevők.

Polgár Judit az első nő, aki a férfiak között világbajnoki döntőn vett részt.
Polgár Judit az első nő, aki a férfiak között világbajnoki döntőn vett részt.Fotó / AFP

A Corvinus Business Intelligence podcast műsorából megtudhatjuk, milyen hasonlóságokat fedezhetünk fel a sakk és az üzlet világában, valamint, hogy a sakk miképp egyesíti a globális vállalkozásokat. Fogarasi Norbert az idő nyomásával kapcsolatos élményeit is megosztja velünk, amit a sakkmérkőzéseken és az üzletkötések során egyaránt gyakorol. Például, hogy mi a sakkmérkőzések három fázisa, és melyek a legfontosabb első lépések. Emellett megismerhetjük magát a Morgan Stanley vállalatot is és, hogy miképp jelennek meg a mindennapi életünkben.

Ha a te érdeklődésedet is felkeltette az egyetem podcast csatornája, és többet tudnál meg a Morgan Stanley budapesti irodája által támogatott vasárnapi Világsakkfesztiválról, vagy csak az angol hallás utáni készségeidet fejlesztenéd, akkor hallgass bele a legutóbbi podcast adásba. Ismerd meg első kézből a jövő üzleti vezetőit és projektjeiket, amelyen jelenleg is dolgoznak.