Érdekességek egyetemekről világszerte: Fogadjunk, hogy te is lennél ilyen helyeken hallgató!

Hány könyv fér el a Cambridge-i Egyetem könyvtárában? Hol szolgálja ki robot a hallgatókat? Ezeket az érdekességeket még biztos nem hallottad!

Az amerikai Georgiai Egyetemen van egy légmentesen lezárt terem, ahova különféle tárgyakat helyeztek el, amelyek bemutatják a civilizációnkat. Vannak közöttük irodalmi művek, használati tárgyak és ruhák. A termet 1940-ben zárták le azzal a tervvel, hogy csak 8113-ban nyitják ki.

  • Kaliforniában található a Santa Claus Egyetem, ahol hivatásos Télapókat képeznek ki. Tanulnak többek között különféle játékok jellemzőiről és arról is, hogy tudnak hitelesen Mikulást alakítani. Nem csoda, hogy professzionális képzésben részesülnek, hiszen a legjobb Télapók akár 100 ezer dollárt is kereshetnek évente.
  • Cambridge-i Egyetem könyvtárában 9 millió könyv fér el, ám ez sem bizonyult elégnek, ezért egy új épületet kellett emelniük azért, hogy további 4 millió könyvnek adhassanak helyet. Az első könyv, amit az új könyvtárban elhelyeztek, a Galaxis útikalauz stopposoknak volt.
    Cambridge-i Egyetem könyvtára
    Cambridge-i Egyetem könyvtáraFotó / Cambridge Wallpaper
  • 2007-ben a Georgetowni Egyetemen megtiltották a hallgatóknak, hogy több, mint egy darab pingponglabdát birtokoljanak, így próbálták megakadályozni, hogy a hallgatók sörpongot játszhassanak.
  • 2012-ben egy kanadai egyetem egész szobára való kiskutyával kedveskedett a hallgatóinak, hogy segítsen nekik a stresszkezelésben.
  • A Harvard egyetemi könyvtárában van egy 19. századi könyv, amit emberi bőrbe kötöttek.
  • A Chicagói Állami Egyetemen egy ROVER nevű robot szolgálja ki a hallgatókat. Öt könyvet tud 2,5 perc alatt összeszedni, míg ugyanez a művelet a hallgatóknak 2 órába telne.
ROVER
ROVERFotó / Twitter