Sport, társaság, spórolás, szórakozás: ezért kitűnő lehetőség az egyetemi sport

Még mindig népszerű a lusta egyetemista sztereotípiája, éppen ezért ideje lenne leszámolni vele. Főleg, hogy szinte minden egyetem kínál kedvezményes sportolási lehetőségeket!

Arról nem is beszélve, hogy ha élsz ezekkel, akkor két legyet ütsz egy csapásra, hiszen, ezeknek kedvezményes vagy ingyenes mivoltából adódóan, már csóró egyetemista sem leszel!

Az ingyenes sportok

Ezek jellemzően a legnépszerűbb tömegsportok: labdarúgás, kézilabda, röplabda, kosárlabda és a floorball. Kis szerencsével ebbe a kategóriába még beleeshetnek a vizes sportok is, mint a jó öreg úszás vagy a magyarok kedvence, a vízilabda.

A spórolós sportok

Különórákat venni, egyesületekbe járni, bérelt termes edzésekre járni piszok sokba is kerülhet, ezért mindenképpen érdemes átfutnod, milyen lehetőségeket, sportköröket kínál az egyetemed. Például nagyon sok küzdősportot ismerhetsz meg így kedvezményes áron, sőt, akár felváltva is tanulhatod őket!

Különórákat venni, egyesületekbe járni, bérelt termes edzésekre járni sokba kerülhet, ezért mindenképpen érdemes átfutnod, milyen lehetőségeket, sportköröket kínál az egyetemed.
Különórákat venni, egyesületekbe járni, bérelt termes edzésekre járni sokba kerülhet, ezért mindenképpen érdemes átfutnod, milyen lehetőségeket, sportköröket kínál az egyetemed.Fotó / 123RF

Nemcsak önvédelmet, hanem önfejlesztést is tanulhatsz így, amikkel ugyanúgy megvédheted magad, de nem a csuklyás támadóktól, hanem a monitor előtt görnyedéstől. Jóga, gerinctorna vagy akár az erőfejlesztés és más tornák, mind a rendelkezésedre állnak, hogy kicsit helyrepofozd a testtartásod és testi-lelki egyensúlyod.

A társaság megfizethetetlen

Az anyagi és fiziológiai haszna mellett, még új embereket is megismerhetsz az edzéseken. Természetesen nem kell mindenkivel egyből lespanolni, de ha új vagy a környéken, és hasonszőrű embereket keresel, lehet, hogy az egyetemi sportkörökben fogod megtalálni őket.