Az elmúlt napok oktatási hírei: Érettségi, támogatások, keresztfélév

Mikor indul az őszi érettségi, meddig jó a diákbérletetek, mikor lesznek a középiskolák nyílt napjai? Összeszedtük nektek az utóbbi pár nap oktatással kapcsolatos legfontosabb infóit.

Indul a 2021/2022-es tanév őszi érettségi időszaka

Október 15-én elstartolnak az idei őszi érettségik, a vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok szervezik meg. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat és az érettségik időpontjait!

Nagy értékű támogatást nyerhetnek az online oktatás területén kiemelkedően teljesítő tanárok

A Hankook Oktatási Pályázati Programja most ezekhez hasonló játékos, kreatív vagy egyenesen innovatív megoldásokat és azok megalkotóit keresi. Olyan pedagógusok pályázatait várja, akik biztonsággal mozognak a digitális világban, bravúrosan alkalmazták az internet és a technika nyújtotta lehetőségeket az online oktatás hónapjai alatt a 2020-2021-es tanév során és mindezt konkrét példákkal alá is tudják támasztani.
Érdekelnek a részletek és a határidők? Akkor olvasd el a SuliLife cikkét.

Tudtad, hogy 2022 március 2-áig használhatod a lejárt diákodat?

Ha nem régebbivel, mint a 2019/2020. tanév I. félévet érvényesítő matricával ellátott diákigazolvánnyal rendelkezel, akkor több mint hatezer forintot spórolhatsz havonta.
Új vagy az oktatásban és nem tudod, hogyan kell diákigazolványt igényelni? Segítünk!

Dr. Maruzsa Zoltán: A napi közhangulat és hírözön nem irányíthatja az oktatáspolitikát

Dr. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár oldalunknak adott interjújában elmondja, hogy melyek a sikeres iskolaválasztás összetevői; milyen a tanárok és az oktatás helyzete; valamint, milyen hatással volt a pandémia az oktatásra.

Mit kell tudni a 2022-es keresztféléves képzésről?

Még néhány nap és elindul a keresztféléves felvételi eljárás. A februári szemeszterben induló képzésekre október közepétől lehet jelentkezni egészen november 15-éig. Ha kíváncsi vagy a további részletekre, olvasd el mire kell figyelni és mik a határidők!

Bővül a pedagógusképzés támogatása

A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program (KKÖP) a tanári, tanítói vagy gyógypedagógus pályát választó hallgatókat motiválja olyan tartós elhelyezkedésre, amely a végzettségüknek megfelelő. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) javaslatára az eddigieknél többen részesülhetnek ebben a juttatásban. Tudj meg többet a KKÖP-ről!

Újabb jelentős támogatás az oktatásraAz "óvodától a diplomáig" program keretein belül az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és a Szegedi Tudományegyetem a természettudományos infrastruktúra fejlesztése céljából kötöttek megállapodást. Összeszedtük az együttműködés főbb részleteit!