Hallgatói beszámoló: Különbségek a magyar és a belga egyetemek között

Hétről, hétre hozunk nektek egy olyan történetet, amely egy Campus Mundi ösztöndíjas hallgató tollából érkezik, ezáltal első kézből tapasztalhatjátok meg a külföldi egyetemi élet mozzanatait és a különböző kultúrákat.

Ismerjétek meg Ács Márton sztoriját, aki itthon a Corvinus Gazdálkodástudományi Karán tanul, Belgiumban pedig az Antwerpeni Egyetemen. Beavat titeket a magyar és a belga egyetemek közötti legnagyobb eltérésekbe.

A történeteket a vilagegyetemista.blog.hu oldalon olvashatjátok.

Tárgyfelvétel

Nehéz elhinni, de kint teljesen stresszmentesen zajlik a tantárgyak felvétele: se Neptun lefagyás, se versenyzés a helyekért... Hihetetlenül hangzik, igaz?
Márton elmondása szerint a belgiumi egyetem egyik kurzusára sem voltak limitálva a helyek száma, mindenki kedvére válogathatott. Illetve nem nem a standard 90 perces órákkal kell számolniuk a hallgatóknak, ugyanis az idősávok akár 2-3,5 óra időtartamig is terjedhetnek.

Órák

A tanórák gyakorlatiasak és főként vendégelőadók tartják őket. De a legnagyobb különbség az értékelésben van, ugyanis kint jóval nagyobb a tér van a teljesítménybeli különbségek megállapítására a 20-as osztályozási skálának köszönhetően.

Kíváncsi vagy, hogyan működik ez, és milyenek a vizsgák? Akkor olvasd el Márton teljes beszámolóját a világegyetemista blogon.

Ha te is kedvet kaptál, pályázati információkat a Tempus Közalapítvány
oldalán találsz. Friss tartalmakért kövesd a Campus Mundi Facebook oldalát és Instagramját is!