Új ösztöndíj lehetőségek a természetvédelem jegyében

A külföldön szerzett tapasztalat mindig kincset ér, hiszen jól mutat az önéletrajzban és a gyakorlat jól hasznosítható a munkaerőpiacon. Ezúttal két ösztöndíj lehetőséget hoztunk nektek, nem érdemes lemaradni róluk!

A külföldi gyakorlatok nemcsak előrébb visznek a nyelv és az adott szakma alapos elsajátításában, hanem a pszichének is jót tesznek; hiszen beilleszkedni és helytállni egy idegen kultúrában sok esetben kimondottan nagy kihívás lehet. Éppen ezért, ha lehetőség nyílik másik országban is kipróbálni magunkat, ne féljünk belevágni, mert kamatostul élvezhetjük majd az előnyeit. Nem kell azonban messzire menni ahhoz, hogy minőségi gyakorlati képzést kapjunk: aki nem szeret ugyanis távolmaradni az otthonától és a családjától, hazai területeken is van lehetősége tudással felvérteznie magát.

Most két olyan gyakornoki programot is bemutatunk, amelynek érdemes nekikezdeni!

GWP gyakornoki program Stockholmban és Pozsonyban

A Global Water Partnership külföldi gyakornoki program keretein belül a Kék Bolygó Alapítvány azokat a tehetséges MSc/ MA képzést végzett friss diplomásokat kívánja anyagilag támogatni, akik vízvédelemmel vagy más természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal, illetve zöld innovációval kapcsolatos témában szeretnének a lehető legjobb gyakornoki munkalehetőséghez jutni külföldön.

  • Elnyerhető ösztöndíj: bruttó 5 121 842 Ft/fő/ 6 hónap
  • Ösztöndíj időtartama: 6 hónap
  • Jelentkezési határidő: 2021. október 31. 
  • A részletes pályázati kiírás ezen az oldalon található, itt minden további részlet megtalálható. 
Az ösztöndíj révén szerezhető gyakorlat jó referencia a munkaerőpiacon.
Az ösztöndíj révén szerezhető gyakorlat jó referencia a munkaerőpiacon.Fotó / 123RF

Környezetvédelmi és vízügyi gyakornoki program

Ezzel a pályázattal számos olyan kiválasztott, tehetséges hallgatót kíván a Kék Bolygó Alapítvány támogatni, akik vízvédelemmel, vízépítéssel, vízgazdálkodással, vízinnovációval, klímaváltozással, természetvédelemmel, fenntarthatósággal vagy zöld innovációval kapcsolatos témával foglalkoznak. Ebben a környezetvédelmi és vízügyi gyakornoki programban a kiválasztott egyetemi hallgatók hazai szakcégeknél és más, környezetvédelmi és vízügyi fókuszú szervezeteknél helyezkedhetnek el és szerezhetnek értékes szakmai tapasztalatot.